Την απόκτηση του 50% μιας εταιρείας ειδικού σκοπού με στόχο την ανάπτυξη ενός υπεράκτιου πλωτού αιολικού έργου ισχύος 975 μεγαβάτ (MW) στη Σικελία, ανακοίνωσε η εταιρεία κοινής ωφέλειας, Edison.

Η Ιταλία, η οποία δεν έχει ακόμη σε λειτουργία πλωτά υπεράκτια αιολικά πάρκα, στοχεύει να παράγει σχεδόν τα δύο τρίτα της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το τέλος του 2030, σύμφωνα με το εθνικό της σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε πρόσφατα ένα ιταλικό κρατικό πρόγραμμα ενίσχυσης δυνητικά ύψους 35,3 δισεκατομμυρίων ευρώ (38 δισεκατομμύρια δολάρια) τα επόμενα 20 χρόνια για να υποστηρίξει την κατασκευή σταθμών πράσινης ενέργειας που λειτουργούν με καινοτόμες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Επέκταση στα αιολικά

Η ιταλική θυγατρική του γαλλικού ομίλου ηλεκτρικής ενέργειας EDF είπε ότι η εταιρεία ειδικού σκοπού Wind Energy Pozzallo είχε ήδη υποβάλει αίτηση για να λάβει την έγκριση για το έργο από το υπουργείο Ενέργειας, προσθέτοντας ότι η κατασκευή του μπορεί να διαρκέσει τρία χρόνια.

Το αιολικό πάρκο πρόκειται να κατασκευαστεί στη Μεσόγειο Θάλασσα περίπου 25 χιλιόμετρα έξω από την παραλιακή πόλη Pozzallo της Σικελίας.

«Η συμφωνία θα επιτρέψει στην Edison να επιταχύνει το σχέδιο ανάπτυξής της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το οποίο προβλέπει την αύξηση της πράσινης δυναμικότητας του ομίλου από τα σημερινά 2 gigawatt (GW) σε 5 GW έως το 2030», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Edison, Marco Stangalino.

Η επένδυση της Edison στην Wind Energy Pozzallo έγινε μέσω συμφωνίας με την Blunova, μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green