Πτωτικά κινήθηκαν οι αγορές της Ασίας, καθώς επηρεάστηκαν από το γεγονός ότι το γεν Ιαπωνίας αποδυναμώθηκε σε χαμηλό σχεδόν 38 ετών, αγγίζοντας τα 160,82 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

Το γεν ξεπέρασε για τελευταία φορά το επίπεδο του 160 έναντι του δολαρίου πριν από δύο μήνες, ωθώντας την ιαπωνική κυβέρνηση να το στηρίξει στην πρώτη νομισματική παρέμβαση της χώρας από το 2022.

Ο υπουργός Οικονομικών Shunichi Suzuki δήλωσε σήμερα ότι η χώρα «ανησυχεί βαθιά για τον αντίκτυπο του συναλλάγματος στην οικονομία», ανέφερε το Reuters.

Ειδικότερα, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε 1%, ενώ ο ευρείας βάσης Topix έχασε 0,5%.

Επίσης, ο δείκτης του Χονγκ Κονγκ, Hang Seng, οδήγησε τις απώλειες στην περιοχή, καθώς σημείωσε πτώση άνω του 2%, επηρεασμένος από τις καταναλωτικές μη κυκλικές μετοχές. Ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισε κατά 0,41% χαμηλότερα.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,48%, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq ολοκλήρωσε τις συναλλαγές κατά 0,37% χαμηλότερα.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας, περιόρισε αρκετά τις ενδοσυνεδριακές του απώλειες, αλλά έκλεισε με πτώση 0,85%.

Στα μάκρο της ημέρας, η ετήσια αύξηση των λιανικών πωλήσεων της Ιαπωνίας για τον Μάιο ήταν 3%, υψηλότερη από την πρόβλεψη της αγοράς για 2%. Τον Απρίλιο, ο ρυθμός αύξησης αναθεωρήθηκε στο 2%.

Επίσης, τα κέρδη της Βιομηχανίας της Κίνας αυξήθηκαν κατά 3,4% σε ετήσια βάση από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο, φθάνοντας τα 2,75 τρις. κινεζικά γιουάν (378,41 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Τα βιομηχανικά κέρδη της χώρας για τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους αυξήθηκαν κατά 4,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές