Έντονη νευρικότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμου εμφάνισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες στην Wall Street, στην προσπάθεια τους να αποτιμήσουν το πλήθος των στοιχείων που ανακοινώθηκαν για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, κρατώντας επιφυλακτική στάση, ειδικά υπό το βάρος επιλεγμένων τίτλων.

Wall Street: Στο τελευταίο ημίωρο η άνοδος του Nasdaq – Μικρές διακυμάνσεις στην αγορά

Πώς κινήθηκε η Wall Street

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,09% στις 39.164 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,09% στις 5.483 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,30% στις 17.858 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Micron υποχώρησαν περισσότερο από 7%, αν και ο κατασκευαστής τσιπ εξέδωσε οδηγίες για τα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο που ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Απώλειες 15% και για την Levi Strauss, αφού τα τελευταία τριμηνιαία έσοδα απογοήτευσαν τους επενδυτές. Τα έσοδα της ανήλθαν στα 1,44 δισ. δολάρια για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο, ελαφρώς κάτω από την πρόβλεψη για 1,45 δισ. δολάρια.

Στο επίκεντρο ήταν τα στοιχεία για την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς αναπτύχθηκε κατά 1,4% το πρώτο τρίμηνο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την τρίτη εκτίμηση του Bureau of Economic Analysis. Η προηγούμενη έκθεση έθεσε την αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) στο 1,3%, με την τρέχουσα αναθεώρηση να αποδίδεται κυρίως σε αναθεώρηση προς τα κάτω των εισαγωγών.

Το διαθέσιμο προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε κατά 240,2 δισ. δολάρια ή 4,8% το πρώτο τρίμηνο σε ετήσια βάση και αναθεωρήθηκε προς τα κάτω από την προηγούμενη εκτίμηση. Η προσωπική αποταμίευση ήταν 777,3 δισ. δολάρια, 19,3 δισ. δολάρια λιγότερο από την προηγούμενη έκθεση.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης (PCE) αυξήθηκε 3,4% ετησίως, αναθεωρημένος κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση, ενώ ο βασικός δείκτης τιμών PCE, εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, προσέθεσε επίσης 0,1 ποσοστιαία μονάδα στο 3,7%.

Την ίδια ώρα, αποθέματα χονδρικής αυξήθηκαν κατά 0,6% τον Μάιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και ανήλθαν σε 901,6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με έκθεση του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ. Σε ετήσια βάση, τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 0,5%.

Επίσης, ο αριθμός των εποχικά προσαρμοσμένων αρχικών αιτήσεων για το επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 5.000 σε 233.000 την εβδομάδα που έληξε στις 22 Ιουνίου. Το ποσοστό ήταν κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών. Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων αυξήθηκε κατά 3.000 σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, φτάνοντας στις 236.000.

Τέλος το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου αγαθών αυξήθηκε στα 100,6 δισ. δολάρια τον Μάιο, σημειώνοντας αύξηση 2,7% σε μηνιαία βάση.

Οι εξαγωγές ανήλθαν στα 166,7 δισ. δολάρια, σημειώνοντας μείωση κατά 4,6 δισ. δολάρια σε σύγκριση με τον Απρίλιο. Από την άλλη πλευρά, οι εισαγωγές ήταν 2,0 δισ. δολάρια λιγότερο από τον Απρίλιο και διαμορφώθηκαν στα 267,3 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street