Να βρει τα «πατήματά» του για να σταματήσει τις πιέσεις προσπαθεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, αναλώνοντας δυνάμεις για δεύτερη φορά μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες προκειμένου να απομακρυνθεί από τη ζώνη των 1.400 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,03% στις 1.405,76 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 0,7 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,07% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.407,66 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 0,12% στις 1.205,42 μονάδες.

Φιλότιμες προσπάθειες, αλλά…

Μπορεί οι αγοραστές να κάνουν φιλότιμες προσπάθειες να ανακόψουν το risk off που βρίσκεται σε εξέλιξη από την επομένη των ευρωεκλογών, εντούτοις βρίσκουν λίγους λόγους να απορροφήσουν την προσφορά σε αυτά τα επίπεδα και να μην περιμένουν να δουν χαμηλότερα.

Πλέον η μάχη θα δοθεί στη ζώνη των 1.395 – 1.400 μονάδων, ειδικά από την ερχόμενη εβδομάδα, αν το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών βουλευτικών εκλογών ανεβάσει την αβεβαιότητα στα ύψη και πάλι.

Σαφώς, η Γαλλία δεν είναι η μόνη πηγή αβεβαιότητας για την εγχώρια αγορά, καθώς αναμένονται και οι επερχόμενες εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες μαζί με τις αποκοπές μερισμάτων και οι ανησυχίες για την έκτακτη φορολόγηση των αυξημένων κερδών, όπως στα διυλιστήρια, δημιουργούν ένα μίγμα που οι «απρόσεκτοι» μπορεί να βρεθούν εγκλωβισμένοι. Και φυσικά οι χαμηλότερες τιμές είναι και… προτιμότερες για τους αγοραστές.

Σήμερα και αύριο, ωστόσο, η αγορά περιμένει μια μικρή έστω αντίδραση, όπως παραδοσιακά συμβαίνει στο κλείσιμο του εξαμήνου, αν και ο μήνας και το τρίμηνο δεν έχουν, όπως όλα δείχνουν θετική κατάληξη.

Ο γενικός δείκτης είναι κοντά στα χαμηλά διμήνου και «φλερτάρει» με την καθοδική διάσπαση και του εκθετικού ΚΜΟ 100 ημερών.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Βιοχάλκο σημειώνει απώλειες 1,03%, με τις ΕΥΔΑΠ, Eurobank, Εθνική, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΑΑ, Alpha Bank, ΕΛΧΑ και Motor Oil να είναι σε ήπια πτωτικά επίπεδα.

Από την άλλη, βοηθά την αγορά το +1,13% της Jumbo, αλλά και τα θετικά πρόσημα σε Aegean, Ελλάκτωρ, Λάμδα, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Autohellas, Τιτάν, Cenergy, Σαράντης και ΟΤΕ. Χωρίς μεταβολή είναι η Coca Cola και η Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών