Υποχώρησαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 6.000 σε εποχικά προσαρμοσμένες 233.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 22 Ιουνίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

ΗΠΑ: Aυξήθηκαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

Είχαν ανέλθει στο ανώτερο άκρο του εύρους των 194.000-243.000 του τρέχοντος έτους.

Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας διχάζουν τους οικονομολόγους

Οι οικονομολόγοι είναι διχασμένοι σχετικά με το εάν η πρόσφατη αύξηση σημαίνει αύξηση των απολύσεων ή επαναλαμβάνετε η αστάθεια που σημειώθηκε την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι αιτήσεις παραμένουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και παρακολουθούνται στενά για ενδείξεις εάν οι εργοδότες απολύουν, καθώς η οικονομία επιβραδύνεται λόγω της σφιχτής νομισματικής πολιτικής.
Επιπλέον σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία η οικονομική ανάπτυξη μετριάστηκε απότομα το πρώτο τρίμηνο.

Τα στοιχεία για την ανάπτυξη

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυξήθηκε με ελαφρώς προς τα πάνω αναθεωρημένο ετήσιο ρυθμό 1,4% το περασμένο τρίμηνο, ανέφερε το Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης του Υπουργείου Εμπορίου στην τρίτη εκτίμηση του ΑΕΠ για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Προηγουμένως, η ανάπτυξη υπολογιζόταν με ρυθμό 1,3%. Η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,4% το τέταρτο τρίμηνο.

Ο αριθμός των Αμερικανών που έλαβαν επιδόματα μετά από την πρώτη εβδομάδα ενίσχυσης,αυξήθηκε κατά 18.000 σε 1,839 εκατομμύρια εποχικά προσαρμοσμένα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 15 Ιουνίου,

Τα αποκαλούμενα στοιχεία για τις συνεχιζόμενες απαιτήσεις κάλυψαν την περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση εξέτασε τα νοικοκυριά για το ποσοστό ανεργίας του Ιουνίου.

Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 4% τον Μάιο για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2022.

«Αν και η αύξηση της απασχόλησης θα επιβραδυνθεί, θα παραμείνει επαρκής για να περιοριστεί μια σημαντική και ευρεία αύξηση του ποσοστού ανεργίας», δήλωσε ο Ryan Sweet, επικεφαλής οικονομολόγος της Oxford Economics.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή