Η Uber θα δαπανήσει 1.000 δολάρια σε ιδιοκτήτες οχημάτων στις ΗΠΑ και τον Καναδά που θα… παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους για πέντε εβδομάδες, υπέρ των δημόσιων και άλλων υπηρεσιών μεταφορών, ανακοίνωσε η πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών μεταφοράς προσώπων την Πέμπτη, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για συμβολή στη μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου.

Η εταιρεία εδώ και αρκετά χρόνια έχει κάνει λόγο για υιοθέτηση φιλικών προς το περιβάλλον ηλεκτρικών οχημάτων και έχει δεσμευτεί για τη διάθεση ποσού 800 εκατομμυρίων δολαρίων για να υποστηρίξει την εξ ολοκλήρου στροφή των συνεργαζόμενων οδηγών προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2040.

Uber: Επέκταση υπηρεσιών και νέα προϊόντα σε όλο τον κόσμο – Αλλαγή στρατηγικής λόγω ζημιών

Η Uber «αβαντάρει» τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Στο πλαίσιο αυτό, έχει συνεργαστεί με την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz και την Tesla ώστε να υπάρχει η επιλογή ενοικίασης ηλεκτρικών οχημάτων για τους οδηγούς της στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, αν και δεν είναι σαφές το ποσοστό των ηλεκτρικών οχημάτων επί του συνολικού στόλου της Uber.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ένα λιγότερο αυτοκίνητο», η Uber θα επιλέξει έως και 175 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στο Λος Άντζελες, το Σικάγο, την Ουάσιγκτον, το Μαϊάμι, το Σαν Φρανσίσκο, το Τορόντο και το Βανκούβερ, βάσει ορισμένων κριτηρίων, για το πρόγραμμα πέντε εβδομάδων που αρχίζει στις 22 Ιουλίου. .

Οι επιλεγμένοι οδηγοί θα λάβουν πίστωση 500 δολαρίων με δυνατότητα εξαργύρωσης στην εφαρμογή Uber, κουπόνι 200 δολαρίων για ενοικίαση αυτοκινήτου ή υπηρεσίες carshare και 300 δολάρια για χρήση εναλλακτικών μέσων, όπως τα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Μια παρόμοια πρωτοβουλία από την Uber στην Αυστραλία πέρυσι έδειξε ότι οι επιβάτες ασχολούνταν κυρίως με το περπάτημα, το ποδήλατο και τη βόλτα, αφού άφησαν τα αυτοκίνητά τους.

Η κίνηση έρχεται καθώς οι μεταφορείς, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ, αναμένουν έντονη τουριστική δραστηριότητα και ταξίδια αυτό το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την Uber, οι ΗΠΑ έχουν 233 εκατομμύρια ιδιωτικά οχήματα, περίπου 80 εκατομμύρια από τα οποία διανύουν απόσταση μικρότερη από 16 χιλιόμετρα την ημέρα κατά μέσο όρο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή