Πολυετείς ποινές κάθειρξης από 10 έως 17 χρόνια κάθειρξη ήταν η τιμωρία που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στους πέντε κατηγορούμενου οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση της Folli Follie.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλλε τις εξής τελικές ποινές:

Υπόθεση Folli Follie: Πώς φθάσαμε στην καταδίκη των Κουτσολιούτσων

• Στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο: Κάθειρξη 17 ετών.

• Στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο: Κάθειρξη 11 ετών.

• Στην Αικατερίνη Κουτσολιούτσου: Κάθειρξη 10 έτη.

Στους άλλους δυο καταδικασθέντες συνεργάτες της οικογένειας Κουτσολιούτσου επέβαλε τις εξής ποινές: Στην Ε.Ν. 10 έτη κάθειρξης και στον καταζητούμενο Ιωάννη Μπεγέτη 15 έτη κάθειρξης.

Ποιοι θα εκτίσουν την ποινή στο σπίτι τους

Ομόφωνα το δικαστήριο δεν χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση των ποινών που επέβαλλε σε Δ. Κουτσουλιούτσο, Τζ. Κουτσουλιούτους, Αικ. Μπεγιέτη και Ιωάννη Μπεγιέτη.

Η μοναδική που φεύγει ελεύθερη από το δικαστήριο είναι η συνεργάτης της οικογένειας Κουτσολιούτσου στην οποία επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα και εγγυοδοσία δέκα χιλιάδων ευρώ.

Ο δικηγόρος του Δημήτρη και της Καίτης Κουτσολιούτσου, Νίκος Κωνσταντόπουλος ζήτησε από το δικαστήριο μετά την απόφαση του να μη χορηγήσει ανασταλτικό στην έφεση να εκτίσουν την ποινή τους ΚΑΤ οίκον λόγω ηλικίας. Ένα αίτημα που έγινε δεκτό και έτσι ο ιδρυτής της folli follie και η σύζυγός του θα εκτίσουν την ποινή τους στην κατοικία τους λόγω ηλικίας.

Υπέρ της έκτισης της κατ οίκον έκτισης της ποινής των δύο κατηγορουμένων τάχθηκε και η εισαγγελέα της έδρας.

Στη φυλακή οδηγείται με βάση την απόφαση του δικαστηρίου ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ο οποίος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών για την υπόθεση της folli follie.

Το δρόμο για τη φυλακή έδειξαν οι δικαστές και στο συνεργάτης της οικογένειας Κουτσολιούτσου Ιωάννη Μπεγιέτη,ο οποίος καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη είναι φυγόδικος και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Με την ίδια απόφαση κρίθηκε ότι ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος και η σύζυγός του Καίτη Κουτσολιούτσου οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 17 και 11 έτη αντίστοιχα χωρίς ανασταλτικό στην έφεση θα εκτίσουν λόγω ηλικίας την ποινή στην κατοικία τους.

Τέλος,η συνεργάτης των κατηγορουμένων που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών αποφασίστηκε να δοθεί ανασταλτικό στην έφεση της με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και της καταβολής εγγυοδοσιας δέκα χιλιάδων ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο η απόφαση του για την ποινική μεταχείριση που επιφύλαξε στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο στηρίχτηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αξιοποινης πράξης για την οποία κηρύχθηκε ένοχος, τη διάρκεια και τη μεθόδευση εκτιμώντας παράλληλα πως εάν αφεθεί ελεύθερος υπάρχει κίνδυνος να διαλέξει παρόμοιες πράξεις.

Πιο αυστηρές από την εισαγγελική πρόταση

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας είχε εισηγηθεί χαμηλότερες ποινές, πρόταση όμως που δεν έγινε δεκτή από τους δικαστές.

Από την πλευρά της η εισαγγελέας ζήτησε η ποινή να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα για όλους τους κατηγορουμένους Σε λίγη ώρα οι δικαστές θα αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση και το κρίσιμο ζήτημα της αναστολής για τους πέντε κατηγορουμένους.

Τα ελαφρυντικά

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στους πέντε κατηγορουμένους που έκρινε ενόχους για την υπόθεση της Folli – Follie.

Συγκεκριμένα, το παραπάνω ελαφρυντικό αναγνωρίστηκε στους Δ. Κουτσολιούτσο, Τζ. Κουτσολιούτσο, Καίτη Κουτσολιούτσου και τους δυο συνεργάτες τους, οι οποίοι είχαν κριθεί ένοχοι νωρίτερα για σειρά κακουργηματικών πράξεων.

Επιπλέον στον Τζ. Κουτσολιούτσο εκτός του ελαφρυντικού του σύννομου βίου αναγνωρίστηκε ακόμη και το ελαφρυντικό της άρσης των συνεπειών των πράξεων του.

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018. Με μια έκθεση –κόλαφο του αμερικάνικου fund QSM που έσκασε σαν «βόμβα» και αμφισβητούσε την οικονομική και εμπορική θέση του ομίλου.

Συγκεκριμένα, επικεφαλής του QCM Γκάμπριελ Γκρέκο κατέγραψε λιγότερα σημεία πώλησης του ομίλου σε Ασία και Η.Π.Α (εντοπίσθηκαν 289 σημεία πώλησης έναντι των 630 σημείων), καταρρίπτοντας τον μύθο της πανίσχυρης ελληνικής πολυεθνικής με καταστήματα στους πιο φημισμένους δρόμους του κόσμου.

Οι εξελίξεις που ακολούθησαν ήταν καταιγιστικές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις