Ρότα για το χρηματιστήριο έχει βάλει η Sky Express με τις οριστικές αποφάσεις να λαμβάνονται μετά τις αμερικανικές εκλογές. Ωστόσο ο σχεδιασμός προβλέπει ότι μέχρι τα μέσα του επόμενου χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Οι αναπτυξιακοί αυτοί σχεδιασμοί, τρέχουν παράλληλα με την κατάρτιση, ενός νέου επενδυτικού προγράμματος καθώς το προηγούμενο ολοκληρώνεται το 2025, ανεβάζοντας τον συνολικό στόλο της Sky Express στα 30 αεροσκάφη.

Σήμερα η εταιρεία παραλαμβάνει ένα ολοκαίνουριο αεροσκάφος Α320neο ενώ τον επόμενο μήνα θα παραλάβει και ένα καινούριο ATR 72600. Έτσι για φέτος όπως είπε ο κ. Γεράσιμος Σκαλτσάς εμπορικός διευθυντής της Sky Express, μιλώντας σε χθεσινοβραδυνή εκδήλωση συνεργατών της εταιρείας, ολοκληρώνεται ένας κύκλος παραλαβής έξι υπερσύγχρονων αεροσκαφών εκ των οποίων δυο Α320neo και τεσσάρων ATR 72600 ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό αεροσκαφών στα 27.

Το 2025 η εταιρεία είναι προγραμματισμένο να πάρει ένα ακόμη αεροσκάφος και υπολογίζεται ότι θα ακολουθήσουν δυο ακόμη φτάνοντας τον στόλο στα 30 αεροσκάφη συνολικά.

SKY express: Απευθείας πτήσεις Ηράκλειο – Λάρνακα

Κερδοφόρα χρονιά για τη Sky Express

Ο κ. Σκαλτσάς ανέφερε ακόμη ότι το 2023 ήταν μια άκρως επιτυχημένη και κερδοφόρα χρονιά για την Sky Express η οποία εξυπηρέτησε 4,4 εκατ. επιβάτες ενώ για το 2024 στοχεύει στην εξυπηρέτηση 4,8 εκατ. επιβατών. Ο ίδιος τόνισε ακόμη ότι η εταιρεία επιλέγοντας κινητήρες CFM Leap 1A δεν έχει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ανταγωνιστών της και η επιλογή αυτή επιτρέπει σήμερα την Sky να αποτελεί την πιο αξιόπιστη επιλογή στην Ελλάδα χωρίς να ταλανίζεται από τα γνωστά θέματα που ταλαιπωρούν πολλές άλλες αεροπορικές εταιρείες. Η προσθήκη των τεσσάρων καινούριων ΑΤΡ 72 600 ενισχύει το εγχώριο τουριστικό προϊόν προσφέροντας για το καλοκαίρι του 2024, περίπου 100.000 επιπλέον θέσεις σε δημοφιλείς ελληνικούς καλοκαιρινούς προορισμούς όπως είναι οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Ο σύγχρονος στόλος της Sky θα καλύψει το 2024 και πάλι το μεγαλύτερο δίκτυο εντός Ελλάδος με 33 προορισμούς εσωτερικού, ενώ εξυπηρετεί και 37 προορισμούς εξωτερικού σε 15 χώρες. Οι συνολικές προσφερόμενες θέσεις για το 2024 είναι 6,4 εκατ. εκ των οποίων το 80% από και προς την Αθήνα, προσθέτοντας 5,2 εκατ. θέσεις με ένα προϊόν ποιοτικό και προσιτό στην πρωτεύουσα.

Η εταιρεία προχωρεί και σε συνεργασίες με άλλες αεροπορικές εταιρείες όπως πρόσφατα με την British Airways και την Etihad, ενώ τον Ιούλιο ξεκινάει η συνεργασία με την Gulf Air και σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες

Ο κ. Σκαλτσάς ανακοίνωσε ακόμη ότι η Sky Express θα στοχεύει στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν στην Κρήτη διατηρώντας τις πτήσεις από το Ηράκλειο προς Γαλλία μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου

Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και η κα. Ιωάννα Παπαδοπούλου διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών η οποία χαρακτήρισε την Sky πολύτιμο συνεργάτη που έχει το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο στο αεροδρόμιο με 13% υψηλότερο από ότι πέρυσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις