Την έκδοση ομολόγου ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ της θυγατρικής ΟΤΕ plc, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος, με ημερομηνία λήξεως τον Οκτώβριο του 2024.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η απόδοση διαμορφώθηκε σε 3,997% ετησίως ενώ το νέο ομόλογο αναλήφθηκε πλήρως από την Deutsche Telekom AG.

Οργανωτικές αλλαγές στον Όμιλο ΟΤΕ από 1η Ιουλίου 2024

Τα έσοδα από το νέο ομόλογο θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη γενικών επιχειρησιακών αναγκών του Ομίλου ΟΤΕ, σύμφωνα με τη σχετική χρηματιστηριακή ανακοίνωση.

Η έκδοση του ομολόγου έρχεται μία ημέρα πριν τη γενική συνέλευση των μετόχων του Ομίλου και λίγες μόνο ημέρες πριν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, παραδώσει τη σκυτάλη στον Κώστα Νεμπή.

Σημειώνεται ότι στην τελευταία ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων ο Όμιλος εμφανίζει ένα δυναμικό ξεκίνημα για το 2024 με αυξημένα κατά 9,2% ενοποιημένα έσοδα διαμορφωμένα στα 877,6 εκατομμύρια ευρώ, λόγω ισχυρών επιδόσεων στην ελληνική αγορά. Στην Ελλάδα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 10,3% στα €812,3 εκατ., χάρη στις ισχυρές επιδόσεις στην κινητή, τις υπηρεσίες τηλεόρασης, τις υπηρεσίες ευρυζωνικότητας και ιδίως τα έργα ICT.

Για το 2024, η διοίκηση του ΟΤΕ διατηρεί το στόχο για τις ελεύθερες ταμειακές ροές στα €470 εκατ. περίπου, αντανακλώντας υψηλότερες πληρωμές φόρου εισοδήματος σε σχέση με το 2023, που επηρεάστηκε θετικά από μία πίστωση φόρου. Οι επενδύσεις του Ομίλου για το 2024 αναμένεται να ανέλθουν μεταξύ €610 εκατ. και €620 εκατ., καθώς η εταιρεία συνεχίζει την ανάπτυξη των υποδομών FTTH.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις