Περί τα 274 εκα. ευρώ «σήκωσαν» τα νοικοκυριά από τις καταθέσεις τους τον Μάιο, την ώρα που «αυγάτισαν» οι αντίστοιχες των επιχειρήσεων κατά 577 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, θετική κατά 363 εκατ. ευρώ ήταν μηνιαία καθαρή ροή του συνόλου των καταθέσεων τον Μάιο του 2024, έναντι θετικής καθαρής ροής 135 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο του 2024. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν κατά 303 εκατ. ευρώ τον τελευταίο μήνα της άνοιξης, έναντι αύξησης κατά 384 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε στο 2,5% από 2,8% τον προηγούμενο μήνα.

ΤτΕ: Μειώθηκε η «ψαλίδα» στα επιτόκια δανείων και καταθέσεων – Πόσο πληρώνουν οι καταθέτες [πίνακες]

Αυξήθηκαν κατά 577 εκατ. οι καταθέσεις των επιχειρήσεων

Ειδικότερα, οι καταθέσεις των επιχειρήσεων κατέγραψαν αύξηση κατά 577 εκατ. ευρώ τον Μάιο του 2024, έναντι αύξησης κατά 36 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε στο 3,1% από 4,4% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, οι καταθέσεις των MXE αυξήθηκαν κατά 559 εκατ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 154 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αυξήθηκαν κατά 18 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 190 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Μειώθηκαν οι καταθέσεις από τα νοικοκυριά

Σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, καταγράφηκε μείωση κατά 274 εκατ. ευρώ τον Μάιο του 2024, έναντι αύξησης κατά 348 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΤτΕ, αύξηση κατά 60 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Μάιο του 2024, οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης, έναντι μείωσης κατά 249 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε -27,0% από -27,7% τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις