Η OpenAI και το περιοδικό Time ανακοίνωσαν μια «πολυετή συμφωνία περιεχομένου» που θα επιτρέψει στην τεχνητή νοημοσύνη της OpenAI να έχει πρόσβαση σε τρέχοντα και αρχειοθετημένα άρθρα από τα περισσότερα από 100 χρόνια ιστορίας του αμερικανικού περιοδικού Time.

Η υποστηριζόμενη από τη Microsoft startup τεχνητής νοημοσύνης θα μπορεί να εμφανίζει το περιεχόμενο του Time στο chatbot ChatGPT της ως απάντηση σε ερωτήσεις χρηστών, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, και να χρησιμοποιεί το περιεχόμενο του Time «για να βελτιώσει τα προϊόντα της» ή, πιθανότατα, να εκπαιδεύσει τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης της.

Οι Financial Times «εκπαιδεύουν» το OpenAI – Τι προβλέπει η συμφωνία

Η χρήση του περιεχομένου του Time από την τεχνητή νοημοσύνη της OpenAI θα περιλαμβάνει παραπομπή και σύνδεσμο πίσω στην αρχική πηγή, αναφέρεται στην ανακοίνωση των δύο πλευρών. Ως μέρος της συμφωνίας, το Time θα έχει πρόσβαση στην τεχνητή νοημοσύνη της OpenAI προκειμένου να «αναπτύσσει νέα προϊόντα για το κοινό της», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η είδηση ​​ακολουθεί μια παρόμοια συνεργασία που ανακοινώθηκε από την OpenAI και την News Corp. τον Μάιο, η οποία επιτρέπει στην OpenAI να έχει πρόσβαση σε τρέχοντα και αρχειοθετημένα άρθρα της News Corp., συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων The Wall Street Journal, MarketWatch, Barron’s, The New York Post και άλλων. Το Reddit ανακοίνωσε επίσης τον Μάιο ότι θα συνεργαστεί με την OpenAI, επιτρέποντας στην εταιρεία να εκπαιδεύσει τα μοντέλα AI της στο περιεχόμενο του Reddit.

Οι αγωγές

Οι εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης αντιμετωπίζουν πολλές αγωγές για υποτιθέμενη παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Τον Δεκέμβριο, οι New York Times κατέθεσαν μήνυση κατά της Microsoft και της OpenAI, με τον ισχυρισμό για παραβιάσεις πνευματικής ιδιοκτησίας που σχετίζονται με το δημοσιογραφικό τους περιεχόμενο που εμφανίζεται στα εκπαιδευτικά δεδομένα του ChatGPT.

Οι Times επιδιώκουν να αναγκάσουν τις Microsoft και OpenAI να λογοδοτήσουν για «δισεκατομμύρια δολάρια σε νόμιμες και πραγματικές ζημίες» που σχετίζονται με την «παράνομη αντιγραφή και χρήση των μοναδικών πολύτιμων έργων των Times», σύμφωνα με μια κατάθεση σε Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης. Η OpenAI διαφώνησε με τον χαρακτηρισμό των γεγονότων από τους Times.

Το 2023, μια ομάδα διακεκριμένων αμερικανών συγγραφέων, συμπεριλαμβανομένων των Jonathan Franzen, John Grisham, George RR Martin και Jodi Picoult, μήνυσε την OpenAI ισχυριζόμενη παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων κατά τη χρήση του έργου τους για την εκπαίδευση του εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT. Τον Ιούλιο, δύο συγγραφείς υπέβαλαν παρόμοια μήνυση κατά του OpenAI, ισχυριζόμενοι ότι τα βιβλία τους χρησιμοποιήθηκαν για την εκπαίδευση του chatbot της εταιρείας χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη