
Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να βρίσκουν στηρίξεις από τα βασικά οικονομικά στοιχεία από την Ιαπωνία, αν και το γεν αποδυναμώθηκε περαιτέρω. Το ιαπωνικό γεν έφτασε σε νέα χαμηλά 38 ετών έναντι του δολαρίου, έως και τα 161,27 έναντι του δολαρίου.
Ειδικότερα, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 1,04% μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στο Τόκυο και τη βιομηχανική παραγωγή, ενώ ο ευρείας βάσης Topix σημείωσε άνοδο 0,84%.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,13% και ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,1%.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε οριακή άνοδο, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας ανέκαμψε από το χαμηλό τεσσάρων μηνών κερδίζοντας 0,11%.
Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας ενισχύθηκε κατά 0,63%.
Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός για την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο, επιταχύνθηκε στο 2,3% τον Ιούνιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, από 2,2% τον Μάιο. Ο δομικός πληθωρισμός —που αφαιρεί τις τιμές των φρέσκων τροφίμων— αυξήθηκε στο 2,1% από 1,9% τον Μάιο.
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Τόκιο θεωρούνται ευρέως ως κύριος δείκτης για τις τάσεις σε εθνικό επίπεδο.
Επίσης, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας αυξήθηκε 2,8% σε μηνιαία βάση τον Μάιο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για 2% από οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,3%.
Και οι δύο αναγνώσεις θα δώσουν στην Ιαπωνία περισσότερο περιθώριο για να περιορίσει τη νομισματική της πολιτική σε μια εποχή που το νόμισμά της έχει πέσει κατακόρυφα στα χαμηλά πολλών δεκαετιών.
Τέλος, η Νότια Κορέα είδε τις λιανικές πωλήσεις της για τον Μάιο να υποχωρούν κατά 0,2% σε ετήσια βάση, μια πιο ήπια πτώση σε σύγκριση από το αναθεωρημένο -0,8% του Απριλίου. Αυτή είναι η πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2023 που η Νότια Κορέα καταγράφει δύο συνεχείς μήνες πτώσης.


Latest News

«Μάζεψε» τις απώλειες της εβδομάδας η Wall Street
Η Wall Street βρήκε σήμερα στήριξη στους χειρισμούς των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών της κυβέρνησης.

Ισχυρή γερμανική ώθηση έλαβαν οι ευρωαγορές
Ευφορία έφερε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η είδηση για τη συμφωνία Μερτς με το κόμμα των Πρασίνων για την άμυνα και τις υποδομές

Εβδομαδιαίο άλμα άνω του 4% για το ΧΑ - «Βλέπει» και τις 1.700 μονάδες
Η εγχώρια αγορά συνεχίζει να υπεραποδίδει έχοντας πληθωρική εικόνα σε πρωταγωνιστές από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση

«Καλπάζει» ο χρυσός με ώθηση Τραμπ - Έσπασε το φράγμα των 3.000 δολαρίων
Οι επενδυτές αναζητούν ασφαλές καταφύγιο λόγω γεωπολιτικών και οικονομικών αβεβαιοτήτων

Αντιδρά η Wall Street μετά τη μεγάλη πίεση των δασμών
Η Wall Street βρίσκει σήμερα στήριξη από τους χειρισμούς των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών της κυβέρνησης

Συντήρηση επιπέδων στο Χρηματιστήριο, με προσεκτικούς τους αγοραστές
Η σκυτάλη της ανόδου σήμερα βρίσκεται σε τίτλους που είτε έμειναν ελαφρώς πίσω στην άνοδο της εβδομάδας είτε έχουν σημαντικές αγοραστικές εντολές σε αναμονή

Νευρικότητα και μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές
Σε επίπεδο τίτλων, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW χάνει 2,6%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη μειώθηκαν κατά 37% το 2024, με την εταιρεία να προειδοποιεί για ασθενή ζήτηση από την Κίνα

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στις αγορές της Ασίας
Οι επενδυτές διαχειρίζονται προς ώρας τις ανησυχίες για τα δασμολογικά σχέδια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ

Έφθασε η ώρα της «σκληρής» Moody's - Το μήνυμα που έστειλαν ΧΑ και ομόλογα
Η Moody’s θα δώσει σήμερα το βράδυ τη δική της οπτική για το πώς κινείται η ελληνική οικονομία

Νέα βουτιά για τη Wall Street, συνεχίστηκαν οι δασμολογικοί τριγμοί
H Wall Street συνεχίζει την έντονα πτωτική πορεία των που μετρά ήδη τρεις εβδομάδες υπό το βάρος των νέων δασμολογικών απειλών