Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον γαλλικό CAC 40 να εμφανίζεται αδύναμος καθώς η χώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία για τον πρώτο γύρο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,12%, με τον δείκτη να χάνει 1% τον Ιούνιο. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,31% στις 8.205 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,24% στις 18.255 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,54% στις 7.490 μονάδες.

Σημαντικές στηρίξεις παίρνουν σήμερα οι ευρωαγορές από τα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομία της Βρετανίας αναπτύχθηκε κατά 0,7% τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, πάνω από την αρχική εκτίμηση για ανάπτυξη 0,6%. Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η βρετανική οικονομία βγήκε από μια ρηχή ύφεση στις αρχές του 2024.

Αν και η συνολική εικόνα της ανάπτυξης παρέμεινε αδύναμη, με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του πρώτου τριμήνου να είναι μόλις κατά 0,3% υψηλότερο από πέρυσι, αυτό ήταν ακόμα πάνω από την αρχική εκτίμηση του 0,2%.

Την ίδια ώρα, ο γαλλικός πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 2,1% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, πτωτικά από το 2,3% του προηγούμενου μήνα, ενώ ο πληθωρισμός στην Ισπανία αυξήθηκε στο 3,4%, από το 3,6% τον Μάιο.

Μέσα σε αυτόν τον καταιγισμό των στοιχείων, οι αγορές έχουν στρέψει το βλέμμα τους στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ενόψει του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών. Δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Les Echos σήμερα, έδειξε ότι το γαλλικό ακροδεξιό κόμμα National Rally μπορεί να φτάσει έως και το 37% των ψήφων, αύξηση κατά 2% από την τελευταία δημοσκόπηση μια βδομάδα πριν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές