Μικρή αποκλιμάκωση παρουσίασε η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα στοιχεία για τον Δείκτη Προσωπικών Καταναλωτικών Δαπανών, που κινήθηκε τον Μάιο σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 4,267%. και του διετούς στο 4,681% μετά από πτώση άνω των 3 μονάδων βάσης.

Wall Street: Δίνουν ώθηση τα στοιχεία του PCE – Άλμα για τη μετοχή του Τραμπ

Ο δείκτης τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης του Μαΐου, ο οποίος είναι ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, παρουσίασε αύξηση 0,1% για τον μήνα και αύξηση 2,6% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου την Παρασκευή.

Με το βλέμμα στη Fed

Η έκθεση συμβαδίζει με αυτό που περίμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Σημείωσε επίσης τον χαμηλότερο ετήσιο ρυθμό από τον Μάρτιο του 2021.

Τα στοιχεία έρχονται καθώς η αβεβαιότητα σχετικά με το τι θα μπορούσε να ακολουθήσει για τα επιτόκια συνεχίστηκε. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Federal Reserve έχουν συχνά αναφέρει ότι θα προχωρήσουν σε μείωση των επιτοκίων μόνο όταν τα στοιχεία έδειχναν ότι ο πληθωρισμός υποχωρούσε προς τον στόχο του 2%.

Οι αγορές είχαν την τελευταία τιμολόγηση με την ευκαιρία για μειώσεις των επιτοκίων κατά δύο τέταρτο της εκατοστιαίας μονάδας φέτος, με την πρώτη πιθανότατα τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η διοικητής της Fed, Μισέλ Μπάουμαν, πρότεινε επίσης ότι ήταν ανοιχτή σε περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων, ανάλογα με την εξέλιξη του πληθωρισμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές