Θετικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς λαμβάνουν ώθηση από τα ενθαρρυντικά στοιχεία της προσωπικής κατανάλωσης, τα οποία έδειξαν ότι μπορεί να καμφθούν σταδιακά οι πληθωριστικές πιέσεις.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,41% στις 39.325 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,29% στις 5.498 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,23% στις 17.899 μονάδες.

Θετικό εξάμηνο στη Wall Street

Οι δείκτες επιβεβαιώνουν σήμερα το άκρως θετικό πρώτο εξάμηνο του έτους για τη Wall Street. Ο Nasdaq σημειώνει άνοδο περίπου 19%, ο S&P 500 έχει σημειώσει άλμα σχεδόν 15%, ενώ ο blue-chip Dow υστερεί με άνοδο λίγο κάτω από 4%. Και οι τρεις δείκτες κλείνουν τον Ιούνιο θετικά, με τον Nasdaq να πρωτοστατεί για άλλη μια φορά με κέρδη άνω του 6%. Ο S&P 500 και ο Dow κερδίζουν περισσότερο από 3% και 1%, αντίστοιχα.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Nike υποχωρούν περισσότερο από 14%, μετά την μείωση της καθοδήγησης για ολόκληρο το έτος. Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαΐου ήταν 1,5 δισ. δολάρια ή 99 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με 1,03 δισ. δολάρια ή 66 σεντς ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι μετοχές του Τραμπ

Από την άλλη, η Trump Media & Technology, του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνει άλμα 10%, μετά το πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ που έδειξε ότι κυριάρχησε του συνυποψηφίου του Τζο Μπάιντεν.

Στο μεταξύ, στη Wall Street επικρατεί ανακούφιση, καθώς ο πληθωρισμός τον Μάιο έδειξε ότι επιβραδύνθηκε στο χαμηλότερο ετήσιο ρυθμό των τελευταίων τριών ετών. Ο βασικός δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) αυξήθηκε μόλις κατά 0,1% σε μηνιαία βάση και ήταν αυξημένος κατά 2,6% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, έναντι ανόδου 2,7% τον Απρίλιο. Και οι δύο εκτιμήσεις ήταν σύμφωνες με τις συναινετικές εκτιμήσεις του Dow Jones.

Ο δείκτης PCE είναι το προτιμώμενο μέτρο πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Τα στοιχεία αυτά θεωρούνται υψίστης σημασίας από τους συμμετέχοντες στις αγορές καθώς προσπαθούν να μαντέψουν πότε η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Οι traders τιμολογούν επί του παρόντος πιθανότητα 59,5% η κεντρική τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια στη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το CME Group FedWatch Tool.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street