Να βελτιώσει λίγο την εικόνα του Ιουνίου προσπαθεί αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, διαφυλάσσοντας για ακόμη μία φορά τα επίπεδα των 1.400 μονάδων, χωρίς όμως να εκδηλώνει μια ισχυρή αντίδραση που να δίνει το μήνυμα της ανάκαμψης.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,67% στις 1.409,83 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 43 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,2 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,83% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.419,29 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 1,01% στις 1.221,88 μονάδες.

Παραμένει η επιφυλακτικότητα

Η αγορά δεν μπορεί να απομακρυνθεί από την «κόκκινη ζώνη» των 1.400 μονάδων, κλείνοντας το πρώτο εξάμηνο του έτους σχεδόν 100 μονάδες κάτω από τα υψηλά των 1.505 μονάδων στα οποία βρέθηκε μόλις στις 21 Μαΐου. Ωστόσο, οι περισσότεροι εγχώριοι αναλυτές θεωρούν ότι η αδυναμία της αγοράς το τελευταίο διάστημα ήταν φυσική συνέχεια μιας διόρθωσης που αναμενόταν από τον περασμένο Οκτώβριο, η οποία ήρθε με αφορμή την πολιτική αβεβαιότητα που υπήρξε στην Ευρώπη το δεύτερο μισό του Ιουνίου.

Πάντως, το τελευταίο τριήμερο η αγορά προσπαθεί να παίξει άμυνα πάνω από τις 1.400 μονάδες, όπου έχουν αναλωθεί σημαντικές δυνάμεις. Αργά ή γρήγορα όμως, θα λυθεί ο συνδυασμός διεθνών πολιτικών εξελίξεων και «κόπωσης» των αποτιμήσεων δίνοντας άμεσα την απάντηση για το ποια κατεύθυνση θα σπάσει τελικά το εύρος τιμών που συνόψισε ο γενικός δείκτης τις τελευταίες εβδομάδες.

Μεσοπρόθεσμα δεν έχει αλλάξει η ανοδική εικόνα μας κάτι που σίγουρα κάποιοι που ήταν εκτός αγοράς το θεωρούν ως ευκαιρία τοποθετήσεων. Ωστόσο, αρκετοί τίτλοι έχουν έρθει αισθητά κοντά σε πολύ σημαντικές μεσοπρόθεσμες στηρίξεις χωρίς ακόμα να μας έχουν δώσει πιθανότητες για μία πιο αποφασιστική κίνηση.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank, μετά την αναβάθμισή της από τη Moody’s βρίσκεται στο +3,42%, με την Aegean και τη Jumbo να κερδίζουν 2,22% και 2,14% αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Motor Oil, ΕΛΧΑ, Εθνική και Πειραιώς, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Autohellas, Σαράντης, Βιοχάλκο, Coca Cola, Ελλάκτωρ, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΓΕΚ Τέρνα.

Στον αντίποδα, η Cenergy χάνει 2,25%, με τον Τιτάνα να είναι στο -1,18%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, ΔΑΑ, ΟΠΑΠ και Eurobank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών