Μικρές διακυμάνσεις παρουσιάζουν οι τιμές του χρυσού και οδεύουν να κλείσουν το τρίτο τρίμηνο με κέρδη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση των στοιχείων για το αγαπημένο δείκτη πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ .

Η τιμή του χρυσού παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη 2.328,42 δολάρια ανά ουγγιά. Οι τιμές έχουν αυξηθεί περίπου 4% για το τρίμηνο. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,1% στα 2.338,80.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βελτιώσεις στην εκπνοή του Ιουνίου

«Ο χρυσός έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να παραμείνει σταθερός με την τρέχουσα φάση ενοποίησης να είναι τόσο ρηχή που τα hedge funds που αγόρασαν στο ράλι τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο δεν έχουν ακόμη αμφισβητηθεί» σημειώνει ο Ole Hansen, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στη Saxo Bank.

Οι προοπτικές

Τον Μάιο, ο χρυσός αυξήθηκε σε υψηλό όλων των εποχών καθώς μια σειρά από παράγοντες όπως οι προσδοκίες μείωσης των επιτοκίων, τα μέτρα τόνωσης της Κίνας και οι γεωπολιτικές εντάσεις αύξησαν τη ζήτηση.

«Εφόσον το μέταλλο διατηρείται πάνω από 2.200 δολάρια, δεν βλέπω κανένα σημαντικό κίνδυνο να εμφανιστεί μια φάση αναγκαστικής μακροχρόνιας ρευστοποίησης. Τα εισερχόμενα δεδομένα θα είναι βασικά, αλλά γενικά δεν βλέπω κανένα λόγο για τον οποίο ο χρυσός δεν μπορεί να φτάσει τα 2.500 δολάρια πριν από το τέλος του έτους, με την υποστήριξη πολλών οδηγών», πρόσθεσε ο Hansen.

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο άνω του 1% την προηγούμενη συνεδρίαση μετά τα στοιχεία που έδειξαν επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, η διοικητής της Fed, Μισέλ Μπάουμαν, διατήρησε τη θέση της ότι δεν είναι ακόμη έτοιμη να υποστηρίξει μια μείωση των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας με τις πληθωριστικές πιέσεις να είναι ακόμη αυξημένες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities