Η εταιρεία Consensys Software Inc. παραβίασε τους κανόνες των ΗΠΑ με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς  να επιβάλει πρόστιμα εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Crypto: Στα 100 δισ. δολ. η χρηματοδότηση των startups

«Η Consensys έχει εισέλθει στις αγορές κινητών αξιών των ΗΠΑ, αλλά απέτυχε να ενεργήσει σύμφωνα με τις διατάξεις των ομοσπονδιακών νόμων περί κινητών αξιών στους οποίους υπόκειται και που υπάρχουν για την προστασία των επενδυτών», ανέφερε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε καταγγελία στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Ένας εκπρόσωπος της Consensys δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για σχόλιο.

Τον Απρίλιο, η εταιρεία λογισμικού αποκάλυψε ότι έλαβε ειδοποίηση από την SEC ότι η ρυθμιστική αρχή θα μπορούσε ενδεχομένως να ασκήσει αγωγή κατά της εταιρείας σχετικά με τα προϊόντα MetaMask. Η Consensys μηνύει ξεχωριστά την SEC στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Τέξας για να αποτρέψει τη ρύθμιση τoυ Ethereum.

Αυξάνεται η δημοφιλία των Crypto

Yπενθυμίζεται πως περίπου 100 δισ. δολάρια έχουν αντλήσει νεοσύστατες εταιρείες κρυπτονομισμάτων, μετά από μια πρόσφατη ανάκαμψη στις επενδύσεις που συνέπεσε με το ράλι στο Bitcoin και σε άλλα σημαντικά tokens.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από την DeFiLlama υποδηλώνουν ότι η άντληση κεφαλαίων στον τομέα των crypto ανέρχεται σε 101 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2014, ενώ η The Block Research έχει καταγράψει περισσότερα από 95 δισεκατομμύρια δολάρια σωρευτικών επενδύσεων από το 2017.

Η συγκέντρωση κεφαλαίων με τη μορφή συμφωνιών επιχειρηματικού κεφαλαίου και πωλήσεων συμβολαίων ήταν ένας σημαντικός προωθητικός παράγοντας για την ανάπτυξη της βιομηχανίας, αλλά τα δισεκατομμύρια δολάρια που διοχετεύθηκαν σε νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν αποδώσει αναμφισβήτητα μικτά αποτελέσματα για τους επενδυτές.

Οι παραδοσιακές έξοδοι με μορφή εμβληματικών εξαγορών και δημόσιων εγγραφών αγορών «έχουν σίγουρα περισσότερο χρόνο από ό,τι νομίζω ότι συνήθως περιμένεις από την παραδοσιακή VC», σχολίασε ο Paul Veradittakit, διευθύνων σύμβουλος στην Pantera Capital, την εταιρεία επενδύσεων κρυπτονομισμάτων ύψους 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News