Μια μεγάλη προσπάθεια συμπαράστασης και υποστήριξης των μαθητών λαμβάνει χώρα στην Αίγυπτο, καθώς οι εκκλησίες, τα καφέ και οι βιβλιοθήκες ανοίγουν  για να βοηθήσουν τους μαθητές να διαβάσουν για τις κρίσιμες εξετάσεις στο γυμνάσιο.

Οι χώροι που έχουν τις δικές τους γεννήτριες ρεύματος, οι οποίοι περιλαμβάνουν επίσης αθλητικά κέντρα και αίθουσες γάμου, άνοιξαν επίσης για τους φοιτητές που αγωνίζονται να διαβάσουν στο σπίτι με διακοπές ρεύματος , που επισήμως παρατάθηκαν αυτή την εβδομάδα, σε τρεις ώρες ημερησίως.

Αίγυπτος: Τουλάχιστον 672 νεκροί μετά το προσκύνημα του Χατζ – Αγνοούνται άλλα 25 άτομα

Η Αίγυπτος παράγει το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής της ενέργειας από την καύση φυσικού αερίου, σημειώνει το Reuters και όπως είπε την Τρίτη, ο πρωθυπουργός Μοσταφά Μαντμπουλι (Mostafa Madbouly) η Αίγυπτος θα χρειαστεί να εισαγάγει 1,18 δισεκατομμύρια δολάρια μαζούτ και φυσικό αέριο για να τερματίσει τις διακοπές ρεύματος που επιδεινώθηκαν από τα κύματα καύσωνα που έχουν οδηγήσει σε αύξηση την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Επιπλέον, η μείωση της εγχώριας παραγωγής φυσικού αερίου και οι διακυμάνσεις στις εισαγωγές συνέβαλαν επίσης στις διακοπές ρεύματος.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να σταματήσει τις διακοπές ρεύματος για το υπόλοιπο καλοκαίρι από την τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου, είπε.

Στη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας

Περισσότεροι από 745.000 μαθητές πρόκειται να δώσουν εξετάσεις φέτος το ακαδημαϊκό έτος, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας. Τα αποτελέσματα βοηθούν να καθοριστεί ποιοι φοιτητές γίνονται δεκτοί στα δημόσια πανεπιστήμια.

Εκατοντάδες φοιτητές, πρόθυμοι να ξεφύγουν από τη ζέστη, παρατάχθηκαν την Τρίτη έξω από την κλιματιζόμενη Bibliotheca Alexandrina στις ακτές της Μεσογείου. Η βιβλιοθήκη είχε ανακοινώσει ότι οι μαθητές θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν δωρεάν την αίθουσα ανάγνωσης 2.000 θέσεων εκτός του κανονικού ωραρίου της.

«Ήρθα εδώ γιατί υπάρχουν πολλές διαθέσιμες υπηρεσίες, είναι μια ωραία ατμόσφαιρα, υπάρχει ίντερνετ και η ατμόσφαιρα είναι ήρεμη, κάτι που μας ενθαρρύνει να μελετήσουμε», είπε ο μαθητής λυκείου Χασάν Γιαζί.

Ο Καλέντ Σαϊντ (Khaled Saeed), επικεφαλής ασφαλείας της βιβλιοθήκης, είπε ότι το προσωπικό ήταν έκπληκτο από τον μεγάλο αριθμό μαθητών που προσήλθαν.

Στην κοπτική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου της Αλεξάνδρειας, ο ιερέας Γιακουντ Μπαρσούμ (Yacoub Barsoum) είπε ότι χρησιμοποιεί την ηλεκτρική γεννήτρια για να παρέχει ρεύμα σε αίθουσες για τους φοιτητές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή