Εντός των επομένων ημερών αναμένεται η ανακοίνωση μιας προκαταρκτικής συμφωνίας της Airbus με την φιλιππινέζικη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Cebu Air για δεκάδες αεροσκάφη στενής ατράκτου, σύμφωνα με πηγές που επικαλειται το πρακτορειο Reuters.

Η Cebu Air, η οποία λειτουργεί με την ονομασία Cebu Pacific, και η Airbus αρνήθηκαν να σχολιάσουν τυχόν εμπορικές συζητήσεις.

Airbus: Μειώνει τον στόχο για την παράδοση αεροσκαφών

Η αεροπορική εταιρεία έψαχνε να παραγγείλει 100-150 αεροσκάφη στενής ατράκτου από την Airbus ή αξίας έως και 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τιμές καταλόγου, κάτι που θεωρήθηκε ως η μεγαλύτερη δυνητικά αγορά τζετ των Φιλιππίνων.

Δύο από τους ανθρώπους είπαν ότι η συμφωνία αφορούσε 70 τζετ, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μοντέλων A321neo.

Η Cebu Pacific έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να υπερδιπλασιάσει τον στόλο της έως το 2035 για να επωφεληθεί από τη μακροπρόθεσμη έκρηξη των ταξιδιών στη Νοτιοανατολική Ασία μετά την πανδημία COVID-19.

Η εταιρεία διαχειρίζεται στόλο 64 αεροσκαφών Airbus και 14 αεροσκαφών ATR, τα οποία θα αυξηθούν σε 92 μέχρι το τέλος του 2024.

Το Bloomberg ανέφερε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η Cebu επρόκειτο να επιλέξει την Airbus για μια παραγγελία που μπορεί να φτάσει έως και τις 150 μονάδες.

Η ευρωπαϊκή αεροναυπηγική βιομηχανία είχε ανακοινωσει πρόσφατα σοβαρά και επίμονα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού γεγονός που την υποχρέωσε να μειώσει τον ετήσιο στόχο παράδοσης αεροσκαφών σε 770 από τον προηγούμενο στόχο των 800 αεροσκαφών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή