Στα ύψη έχουν εκτινάξει τις πωλήσεις κλιματιστικών και μπίρας οι άνευ προηγουμένου υψηλές θερμοκρασίες στην Ινδία. Ετσι, η αναζήτηση δροσιάς από εκατομμύρια Ινδών, εκτοξεύει τα κέρδη ορισμένων επιχειρήσεων.

Οι θερμοκρασίες στο Δελχί των 17 εκατομμυρίων κατοίκων και στη δυτική πολιτεία του Ρατζαστάν έφτασαν κοντά στους 50 βαθμούς Κελσίου τις τελευταίες εβδομάδες, με τους επιστήμονες να τις αποδίδουν στην κλιματική αλλαγή.

Καύσωνες: Η ακραία ζέστη του Ιουνίου και ένας θερμότερος Ιούλιος και Αύγουστος στο μικροσκόπιο των μετεωρολόγων

Ενώ στο Δελχί την Παρασκευή έβρεξε, σε πολλές βόρειες περιοχές όπως το Παντζάμπ καταγράφηκαν θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου την Πέμπτη.

Ο όγκος των πωλήσεων μπίρας αναμένεται να εκτιναχθεί κατά 10% αυτό το καλοκαίρι και η ζήτηση είναι στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας δήλωσε ο Vinod Giri της Ένωσης Ζυθοποιών της Ινδίας που εκπροσωπεί παγκόσμιες ζυθοποιίες Carlsberg, Anheuser-Busch InBev, United Breweries.

Η μπίρα σε αυτήν τη ζέστη, είπε ο Γκίρι, επιτρέπει στους Ινδούς να αισθάνονται καλύτερα χωρίς να καταναλώνουν υπερβολικό αλκοόλ.

Η ζέστη οδήγησε επίσης τη ζήτηση ενέργειας σε υψηλό ρεκόρ.

Ο B. Thiagarajan, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας παραγωγής καθαριστών ACs-to-air, Blue Star, δήλωσε ότι δεν έχει δει τόσο μεγάλες πωλήσεις για κλιματιστικά στα περισσότερα από 30 χρόνια που εργάζεται στη βιομηχανία. «Οτιδήποτε ονομάζεται κλιματιστικό πωλείται», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αριθμός των εύπορων ανθρώπων στην Ινδία αυξάνεται ραγδαία και ο Thiagarajan είπε ότι οι συνολικές πωλήσεις κλιματιστικών θα αυξηθούν κατά 50% τους καλοκαιρινούς μήνες Απριλίου-Ιουνίου, ξεπερνώντας την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης του κλάδου κατά 25% έως 30%.

Ένα δυνατό καλοκαίρι σε επίπεδο πωλήσεων απολαμβάνουν και άλλες επιχειρήσεις. Η υπηρεσία γρήγορης παράδοσης Swiggy Instamart δήλωσε ότι σημειώνει απότομη αύξηση στις παραγγελίες για παγωτά και κρύα ποτά.

Ο ινδικός ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου Flipkart, που ανήκει στη Walmart, ανέφερε ότι η ζήτηση για κορυφαία αντηλιακά προϊόντα αυξήθηκε κατά 40% μεταξύ Φεβρουαρίου-Μαΐου 2024 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με προϊόντα όπως τα αντηλιακά sticks να αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλή.

«Οι καύσωνες με έκαναν να χρησιμοποιώ αντηλιακά πολύ συχνά, όπως 3 με 4 φορές την ημέρα», είπε ο S. Dinesh, 27 ετών, του οποίου η δουλειά απαιτεί να παραμένει κάτω από τον καυτό ήλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή