Στην εξαγορά της Infinera Corp. προχωρά η Nokia Ovj, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Πρόκειται για μια συναλλαγή που αποτιμά τον κατασκευαστή οπτικού τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια συμπεριλαμβανομένου του χρέους του.

Η συμφωνία σε μετρητά και μετοχές για την Infinera φτάνει τα 6,65 δολάρια ανά μετοχή. Πρόκεται για ένα premium της τάξης 37% σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων 180 ημερών της μετοχής της εταιρείας με έδρα το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, σύμφωνα με ανακοίνωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Nokia: Η πρώτη τηλεφωνική κλήση με 3D ήχο

Η συμφωνία της Nokia

Τουλάχιστον το 70% της συμφωνίας θα καταβληθεί σε μετρητά, ενώ το υπόλοιπο θα αποτελείται από αμερικανικές κοινές μετοχές της Nokia, σύμφωνα με την ανακοίνωση που επιβεβαιώνει προηγούμενη αναφορά του Bloomberg News.

Η μετοχή της Infinera είχε αυξηθεί κατά 15% τους τελευταίους 12 μήνες, δίνοντας στην εταιρεία χρηματιστηριακή αξία περίπου 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η τιμή της μετοχής της εταιρείας έκλεισε την Πέμπτη στα 5,26 δολάρια, σημειώνοντας άλμα έως και 25% μετά το κλείσιμο της κανονικής διαπραγμάτευσης.

Η Infinera παρέχει υλικό και λογισμικό δικτύωσης σε φορείς εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας, παρόχους περιεχομένου στο Διαδίκτυο και κυβερνήσεις, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Επικεφαλής της εταιρείας είναι ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβιντ Χερντ.

Η μεγαλύτερη εξαγορά

Η εξαγορά είναι η μεγαλύτερη για τη Nokia με έδρα τη Φινλανδία μετά τη σημαντικότερη συμφωνία της, ήτοι την εξαγορά της Alcatel-Lucent ύψους 10,6 δισεκατομμυρίων ευρώ (11,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων) που ολοκληρώθηκε το 2016, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Νωρίτερα την Πέμπτη, η Nokia ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η γαλλική κυβέρνηση σχεδίαζε να αγοράσει την Alcatel Submarine Networks, η οποία έχει επιχειρηματική αξία 350 εκατ. ευρώ.

Η Nokia ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι ενδέχεται να σημειώσει άνοδο κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς η επιχείρηση υποδομών  Διαδικτύου θα φέρει πωλήσεις και τα μέτρα μείωσης του κόστους θα αποδώσουν. Ακόμη, ανακοίνωσε ότι αναμένει «ισχυρή βελτίωση» στην επιχείρηση υποδομών δικτύων, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή υποβρυχίων καλωδίων, επίγεια ευρυζωνική σύνδεση και τεχνολογία οπτικών ινών.

Η PJT Partners ήταν ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Nokia, ενώ η Infinera υποστηρίχθηκε από την Centerview Partners LLC, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή