Τα σχέδια της για την έκδοση ομολόγων σε ευρώ και δολάρια ανακοίνωσε η SoftBank με στόχο να αποπληρώσει το υπάρχον χρέος της και να επικεντρωθεί στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η ιαπωνική εταιρεία συμμετοχών θα εκδώσει ομόλογα σε δολάρια αξίας 900 εκατ.  σε δυο εκδόσεις  και ομόλογα σε ευρώ επίσης σε δυο εκδόσεις αξίας 900 εκατ. (962,8 εκατ. δολάρια). Το επιτόκιο θα διαμορφωθεί σε ένα εύρος από 5,4%-7% ετησίως. Σύμφωνα με την εταιρεία τα αντληθέντα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για «εξόφληση του χρέους και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς».

SoftBank: «Ρίχνει» 9 δισ. σε επενδύσεις ΑΙ – Κυνηγά μεγάλα deals

Η είδηση αποτυπώθηκε στο ταμπλό με τις μετοχές της να κλείνουν με κέρδη 2,5%.

Η άντληση χρημάτων μέσω του χρέους έρχεται καθώς οι συνολικές οικονομικές απώλειες της SoftBank έχουν αρχίσει να περιορίζονται καθώς σημειώνει πετυχημένες επιχειρηματικές κινήσεις συμπεριλαμβανομένης της αρχικής δημόσιας προσφοράς του σχεδιαστή chip Arm.

Η Τεχνητή Σούπερ Νοημοσύνη της SoftBank

Η  εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται τον τεράστιο κλάδο επενδύσεων τεχνολογίας που ονομάζεται Vision Fund,  επιδιώκει να αυξήσει τις επενδύσεις σε εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης.

Σε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση αυτόν τον μήνα, ο Masayoshi Son, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SoftBank, μίλησε για την ιδέα που ονόμασε Τεχνητή Σούπερ Νοημοσύνη ή ASI. Είπε ότι αυτό αναφέρεται στην τεχνητή νοημοσύνη που είναι 10.000 φορές πιο έξυπνη από τους ανθρώπους, η οποία αναμένει να υπάρξει μέσα σε 10 χρόνια.

Η SoftBank πιθανότατα επιδιώκει να επωφεληθεί από τη βελτίωση του κλίματος των επενδυτών προς την εταιρεία, η οποία υπογραμμίζεται από την άνοδο των μετοχών της κατά 65% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή