Τη συνέχεια του μετασχηματισμού του ομίλου της Helleniq Energy και σε επίπεδο πλέον ανάπτυξης των δραστηριοτήτων αλλά και των επενδυτικών πλάνων, ανήγγειλε ο CEO κ. Ανδρέας Σιάμισιης.

Ο ισχυρός άνδρας του ενεργειακού ομίλου απευθυνόμενος στους μετόχους, περιέγραψε τις πολλαπλές αβεβαιότητες του γεωπολιτικού και οικονομικού σκηνικού σηματοδοτώντας ταυτόχρονα έναν αναπροσδιορισμό της εταιρικής δομής αλλά και της αναζήτησης νέων αγορών.

Πυρά Σιάμισιη για έκτακτη εισφορά, πλαφόν και πειραγμένες αντλίες

Ο ίδιος μάλιστα πέρα από την πράσινη μετάβαση έβαλε άλλον έναν παράγοντα που οδηγεί την Helleniq Energy σε αγορές εκτός Ευρώπης: Αυτόν του δημογραφικού προβλήματος.

Helleniq Energy

Έτσι, στη διάρκεια της ομιλίας του στη γενική συνέλευση των μετόχων έκανε γνωστές τις προθέσεις του ομίλου για επέκταση σε νέες δραστηριότητες στη διεθνή αγορά αλλά και στην περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας του στον τομέα των πετρελαιοειδών στα Βαλκάνια.

Ο κ. Σιάμισιης μάλιστα επικαλέστηκε και το πρόβλημα του δημογραφικού σε Ελλάδα και Ευρώπη για την αναγκαιότητα της αναζήτησης νέων αγορών.

Το δημογραφικό

Όπως είπε οι προβλέψεις θέλουν για την περίοδο μέχρι το 2050 ο πληθυσμός της Ευρώπης να μειώνεται κατά 40 εκατομμύρια, ενώ αντίθετα αναμένεται αύξηση κατά 1 δισεκατομμύριο των κατοίκων στην Αφρική και κατά 570 εκατομμύρια στην Ασία.

Συνεπώς, σύμφωνα με τον κ. Σιάμισιη η ζήτηση καυσίμων μετατοπίζεται από τις παραδοσιακές αγορές σε νέες.

Βόρεια Αφρική και Άπω Ανατολή

Ο κ. Σιάμισιης έκανε γνωστές τις επιδιώξεις του ομίλου να αναπτύξει τη δραστηριότητα του trading στα πετρελαιοειδή στις γεωγραφικές περιοχές της Βόρειας Αφρικής και της Άπω Ανατολής.
Σε χώρες όπου η ανάπτυξη αναμένεται να τρέχει με υψηλούς ρυθμούς αλλά και να αυξάνεται ο πληθυσμός και κατ’ επέκταση και η ζήτηση καυσίμων.

Ο αγωγός ΟΚΤΑ και τα Βαλκάνια

Ταυτόχρονα, ο κ. Σιάμισιης ανακοίνωσε πώς ο αγωγός Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας που συνδέει τα διυλιστήρια της Θεσσαλονίκης με εκείνα της ΟΚΤΑ στα Σκόπια είναι πλέον έτοιμος να λειτουργήσει.

Έχει αδειοδοτηθεί πλήρως και απομένει η αποσαφήνιση τελωνειακών ζητημάτων.

Η μεταφορά πετρελαιοειδών προϊόντων στη Βόρεια Μακεδονία ανοίγει το δρόμο για τη διακίνηση προϊόντων και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων όπου δραστηριοποιείται η Helleniq Energy μέσω της ΕΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ελληνικός όμιλος αναζητά ευκαιρίες για την εξαγορά δικτύων πρατηρίων σε αγορές όπου δραστηριοποιείται προκειμένου να αυξήσει τη θέση του.

ΔΕΠΑ Εμπορίας και Elpedison

Πάντως, η Helleniq Energy ετοιμάζεται να κλείσει και τις εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά τη στρατηγική της στην εγχώρια αγορά.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Σιάμισιης όλοι οι εμπλεκόμενοι μέτοχοι με το θέμα της ΔΕΠΑ Εμπορίας βτίσκονται σε πολύ καλή συνεργασία για την απεμπλοκή του ομίλου με την μεταβίβαση του 35%, ενώ για την Elpedison σημείωσε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τον άλλον εταίρο την Edison.

Σύμφωνα με τον CEO η Elpedison θα περάσει είτε στην Helleniq Energy είτε στην Edison.

Πάντως και τα δύο μέτωπα αναμένεται να κλείσουν εντός της χρονιάς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις