«Παρών» σε περίπτωση αποεπένδυσης των ξένα funds από τον χώρο της ιδιωτικής υγείας δηλώνει ο όμιλος του Ιατρικού Αθηνών, σύμφωνα με τον Βασίλη Αποστολόπουλο.

Ο επικεφαλής του Ιατρικού Αθηνών σχολιάζοντας χθες τις εξελίξεις που κυοφορούνται στον κλάδο από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων σημείωσε πως σε αντίθεση με τα funds που χρειάζεται να παρουσιάσουν συγκεκριμένες αποδόσεις σε ένα συγκεκριμένο διάστημα, το Ιατρικό Αθηνών διαθέτει ένα βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού που έγκειται στο γεγονός πως σχεδιάζει και υλοποιεί τις αποφάσεις του, με μακροχρόνιο ορίζοντα.

Βασίλης Αποστολόπουλος (Όμιλος Ιατρικού Αθηνών): Έχει οραματικό χαρακτήρα για εμάς η δημιουργία μη κρατικής ιατρικής σχολής

Ο κ. Αποστολόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία ανάπτυξης του Ιατρικού Αθηνών, λέγοντας πως τα επόμενα χρόνια με τη στρατηγική που ακολουθεί ο όμιλος θα είναι εξίσου παραγωγικά και θα δικαιώσουν τις επιλογές που έχει κάνει η διοίκηση.

Έκανε μάλιστα εκτενή αναφορά στο επενδυτικό πλάνο, ξεχωρίζοντας μεταξύ άλλων τη δημιουργία του Healthcare Park στο Ελληνικό. Υπενθυμίζεται ότι Το Ιατρικό Αθηνών έχει υπογράψει μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας με τη θυγατρική της Lamda Development, ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε. (The Εllinikon), για τη δημιουργία ιδιωτικών δομών υγείας, με την ονομασία Healthcare Park εντός της ανάπτυξης του Ελληνικού, δίπλα στο The Ellinikon Mall, σε επιφάνεια χώρου κύριας χρήσης περίπου 6.000 τ.μ.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα projects, ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρθηκε στην ογκολογική κλινική στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης μια επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ που παραδίδεται τις επόμενες ημέρες, στη δημιουργία τέταρτου διαγνωστικού κέντρου στη Ρουμανία ενώ στα πλάνα του ομίλου παραμένει πάντα το Ιατρικό Πάρκο Αθηνών σε έκταση στην Παιανία 83 στρεμμάτων περίπου για τη δημιουργία κτιριακών εγκαταστάσεων υπηρεσιών υγείας (κλινικές), με συνολική δυναμικότητα 420 κλινών.

Μέρισμα

Να σημειωθεί ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση αποφάσισε χθες τη διανομή μερίσματος συνολικού ποσού 1,73 εκατ. ευρώ (μεικτό ποσό), ήτοι ποσού 0,02 ευρώ ανά μετοχή (μεικτό ποσό) με την καταβολή να ορίζεται για τη Δευτέρα 29 Ιουλίου. Όσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα για την χρήση του 2023, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 258 εκατ. ευρώ ενώ τα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 38 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 19%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις