Επιπλέον οικονομικά κίνητρα για τους φορολογούμενους που θα καταβάλουν νωρίς τους φόρους τους αλλά και τις φορολογικές τους δηλώσεις εξετάζει η κυβέρνηση.

Αυτό προκύπτει, σύμφωνα τα όσα ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρίστος Δήμας.

Φορολογικές δηλώσεις: Τι είπε ο Δήμας

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Μιχάλη Χουρδάκη, ο κ. Δήμας είπε: «Εξετάζουμε σημαντικά κίνητρα για την επόμενη χρονιά, ώστε ο συνεπής φορολογούμενος, και αυτός ο οποίος υποβάλλει τις φορολογικές του δηλώσεις νωρίς, και καταβάλει το ποσό του φόρου επίσης νωρίς, να έχει επιπλέον οικονομικά κίνητρα».

Φορολογικές δηλώσεις: Ανατροπές στο παρά πέντε για χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανέφεραν στον ΟΤ πως «το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει διάφορα σενάρια, χωρίς να έχει καταλήξει», προσθέτοντας ότι «τέτοιου τύπου αποφάσεις ενέχουν και κάποιο δημοσιονομικό αποτύπωμα, κάτι που θα πρέπει να μετρηθεί».

Σε κάθε περίπτωση, οτιδήποτε και αν αποφαιστεί στην πορεία των εξελίξεων, αναμένεται να εφαρμοστεί από του χρόνου και δεν αφορά τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, η υποβολή των οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ημερομηνία λήξης την 26η Ιουλίου 2024.

Τι ισχύει σήμερα

Έκπτωση φόρου 3% θα κερδίσουν οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν και φέτος να εξοφλήσουν εφάπαξ το ποσό του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης έως τις 31 Ιουλίου 2024.

Η φορο-έκπτωση προβλέπεται σε πρόσφατη τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με την οποία ορίζεται ότι η καταβολή του φόρου εισοδήματος πραγματοποιείται σε οκτώ ίσες μηνιαίες δόσεις. Μάλιστα, ορίζεται ρητά ότι αν η καταληκτική προθεσμία υποβολής της δήλωσης παρατείνεται σε ημερομηνία μεταγενέστερη της καταληκτικής ημερομηνίας καταβολής της πρώτης δόσης, οι δύο πρώτες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της δεύτερης δόσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax