Αυλαία

Αυλαία έριξε χθες στην προεδρία της HELLENiQ ENERGY ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου. Αντικαταστάθηκε από τον κ. Σπήλιο Λιβανό. Μάλιστα στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ο κ. Παπαθανασίου απέσπασε θερμό χειροκρότημα από μετόχους και στελέχη της HELLENiQ ιδιαίτερα όταν αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τους εργαζόμενους. Εχει την σημασία του!

Ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου

Όπως ανέφερε μεταξύ των άλλων στην ομιλία του ο κ. Παπαθανασίου «θέλω, είπε, για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους όλων των εταιρειών του ομίλου, για τη συνεισφορά τους στην κοινή προσπάθεια, τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητα που τους διακρίνει. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην Helleniq Energy, είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με στελέχη απόλυτα αφοσιωμένα και ικανά. Κάθε συνεργασία, κάθε συζήτηση και κάθε συνάντηση με καθέναν τους ήταν πολύτιμη. Φεύγοντας από τον όμιλο, τα κρατώ στη μνήμη και την καρδιά μου, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Εύχομαι ειλικρινά και ολόψυχα σε κάθε έναν ξεχωριστά, προσωπική και επαγγελματική επιτυχία». Η συγκίνηση ήταν εμφανής και εύλογη!

Ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης

Μάλιστα ο κ. Παπαθανασίου μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τον CEO του ομίλου κ. Ανδρέα Σιάμισιη.

Όπως σημείωσε η Helleniq Energy έχει βρει στον Ανδρέα Σιάμισιη τον ηγέτη που χρειάζεται για να την οδηγήσει στις επόμενες σελίδες της ιστορίας του ομίλου.

Ιράν – Άμπου Ντάμπι…

Πάντως αυτό που βίωσε χθες ο κ. Σιάμισιης δεν ξέρω αν ως ηγέτης το έχει αντιμετωπίσει ξανά…

Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, η οποία διήρκησε περί τις τρεις ώρες ήρθε αντιμέτωπος με τις επίμονες ερωτήσεις ενός εκπροσώπου ξένου μετόχου, το όνομα του οποίου κανείς δεν γνώριζε, ή εν πάσει περιπτώσει κανείς δεν ήταν εύκαιρος να διαπιστώσει ως προς την ειλικρίνεια της ταυτότητας του.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο μιλώντας σε αγγλική γλώσσα διεκδικούσε να μάθει τις οφειλές της Helleniq Energy προς την ιρανική εταιρεία πετρελαίου. Πράγματι υπάρχει μία μικρή οφειλή την οποία η ελληνική εταιρεία δεν έχει αποπληρώσει όταν διεκόπησαν οι εμπορικές συναλλαγές.

Ο κ. Σιάμισιης ευγενικά στην αρχή αρνήθηκε να απαντήσει.

Ο εκπρόσωπος του μετόχου (οι πληροφορίες θέλουν να είναι από το Άμπου Ντάμπι) επέμενε να μάθει αν η Helleniq Energy θα πληρώσει το υπόλοιπο ως ποσό που δεσμεύεται εις χείρα τρίτου. Όπως ο ίδιος εξήγησε υπάρχει διένεξη της κρατικής εταιρείας του Ιράν με άλλη εταιρεία του Άμπου Ντάμπι ύψους 2,5 δισ. δολ.

Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα

Φυσικά ο CEO δεν απάντησε και απλά κάλεσε τον παριστάμενο στη γενική συνέλευση να φέρει σχετική απόφαση δικαστηρίου…

Πάντως, οι υπόλοιποι μέτοχοι που συμμετείχαν στη γενική συνέλευση ενοχλήθηκαν από τις διαρκείς διακοπές του συγκεκριμένου ατόμου και το κλίμα είναι η αλήθεια πώς ηλεκτρίστηκε κάπως…

Ο κ. Σιάμισιης φρόντισε πάντως, να κλείσει την όποια συζήτηση, αποσαφηνίζοντας πώς δεν έχει κανένα δικαίωμα να δώσει εμπορικά στοιχεία στη δημοσιότητα…

Ελέγχους

Σε «ελέγχους μέχρι νεωτέρας…» προχωρά ο νέος υπουργός κ. Ανάπτυξης κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, αφού προηγουμένως ξεκίνησε τις συναντήσεις του με τις ενώσεις καταναλωτών – χθες συναντήθηκε με την Ενωση Καταναλωτών Ελλάδος της ΓΣΕΕ. Το μήνυμα είναι σαφές κι η τακτική κινείται στα όρια που ο ίδιος την περιέγραψε προσφάτως. Θέλω όμως να σας ενημερώσω ότι συντόμως πρόκειται να πιάσει «δουλειά» κι η ΔΙΜΕΑ – όχι πως σταμάτησε, αλλά καταλαβαίνετε πρόκειται να ανεβάσει ταχύτητες. Πόσο μάλλον που θα ενισχυθεί με επιπλέον 30 νέους εργαζομένους.

Μαστίγιο και καρότο

Μου λένε πως οι καινούργιοι θα αναλάβουν την «ψιλοδουλειά» – ξέρετε, αποδείξεις, ταμπελάκια και τα συναφή, ανά το Αιγαίο που γίνεται χαμός από την τουριστική κίνηση. Και τούτο προκειμένου να ελαφρυνθούν οι παλιοί και να εστιάσουν στα «βαριά» όπως είναι πχ το πλαφόν στο μικτό περιθώριο κέρδους! Διακρίνω πάντως μία τακτική που κινείται μεταξύ … «μαστίγιου και καρότου»! Θα έχει ενδιαφέρον πόσο θα βαρύνει στις συζητήσεις του κ. Θεοδωρικάκου με τους επιχειρηματίες….

Καημός

Έβγαλε τον καημό του χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης. Με το που βγήκε η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, ο κ. Χατζηδάκης «χτύπησε» με «πονεμένη» δήλωση. Για τον ΦΠΑ και τις μειώσεις του ο λόγος. Λέει λοιπόν, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας ότι «τζάμπα» έγιναν οι μειώσεις σε όσες χώρες αυτό συνέβη. Χάθηκαν στο δρόμο. Αρα; Αρα ευτυχώς που κι εμείς δεν τις κάναμε και γλυτώσαμε χρήματα. Κι η αναφορά του είναι ιδιαίτερη στην περίπτωση της Ισπανίας – τους έχει βγάλει την ψυχή ο Σάντσεθ με όλα αυτά, τον καταλαβαίνω!

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories