Την περίπτωση του placement αρχίζει να εξετάζει η Attica Group καθώς μέχρι τέλους του χρόνου θα πρέπει να προσαρμοστεί στο νέο κανονισμό περί διασποράς μετοχών των εισηγμένων εταιρειών.

Η Attica Group ελέγχεται κατά ποσοστό 86,704% από την STRIX HOLDINGS L.P. και σύμφωνα με τον κανονισμό του ΧΑ θα πρέπει η διασπορά των κοινών μετοχών να ανέρχεται σε τουλάχιστον 25% του συνόλου των κοινών μετοχών όταν η συνολική κεφαλαιοποίηση είναι κάτω των 200 εκατ. ευρώ ή σε τουλάχιστον 15% όταν η κεφαλαιοποίηση είναι μεγαλύτερη του ανωτέρω ορίου.

Attica Group: Συμφωνία με τη Stena RoRo για ναυπήγηση νέων πλοίων

Η Attica Group

Η κεφαλαιοποίηση της Attica Group ανέρχεται σε 578,7 εκατ. ευρώ και συνεπώς θα πρέπει να είναι σε διασπορά τουλάχιστον το 15% των μετοχών της. Η εταιρεία σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι «λαμβάνοντας υπόψιν τις πρόσφατες μεταβολές στο κανονιστικό πλαίσιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η Εταιρία σε συνεργασία με τον βασικό μέτοχο της εξετάζει σειρά εναλλακτικών για την ενίσχυση της παρουσίας της στις αγορές κεφαλαίου, ιδίως μέσω της ενίσχυσης της μετοχικής διασποράς».

Το πότε θα ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες οι οποίες τοποθετούντα σε κάθε περίπτωση μετά τον Οκτώβριο Νοέμβριο, εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες και κυρίως την κατάσταση στις αγορές επισημαίνεται από παράγοντες που είναι κοντά στην εταιρεία.

Στο μεταξύ η Attica Group ανακοίνωσε και την απόσχιση του στόλου από την μητρική εταιρεία και την εισφορά του στην κατά 100% θυγατρική της Blue Star Ferries. Ουσιαστικά πρόκειται για τον στόλο της ΑΝΕΚ που απορρόφησε η Attica πέρυσι.

Απόσχιση κλάδου

Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας κατά την συνεδρίασή του της 27.6.2024 αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας διάσπασης με την μορφή της απόσχισης του κλάδου θαλάσσιας μεταφοράς επιβατών, ΙΧ οχημάτων και φορτηγών και της απορρόφησής του από την κατά 100% θυγατρική «BLUE STAR FERRIES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ N.A.E.» (η «Επωφελούμενη Εταιρία»).

Ο κλάδος ο οποίος θα μεταβιβασθεί στην Επωφελούμενη Εταιρία προήλθε από την συγχώνευση με απορρόφηση της «ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.» ( «ΑΝΕΚ»).

Η απόσχιση με απορρόφηση του κλάδου θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4601/2019, του ν. 4548/2018 και του ν.δ. 1297/1972. Ως ημερομηνία μετασχηματισμού ορίσθηκε η 30.6.2024.

Με την ολοκλήρωση της απόσχισης, η οποία αναμένεται εντός του τρέχοντος έτους, η Εταιρία πέραν των συμμετοχών και ακινήτων που έχει στην κυριότητά της, θα εξακολουθήσει να παρέχει, μεταξύ άλλων, διοικητικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες στις εταιρίες του Ομίλου της.

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ελήφθη σε υλοποίηση του μεσοπρόθεσμού στρατηγικού σχεδιασμού που είχε ανακοινωθεί κατά την διαδικασία συγχώνευσης της Εταιρίας με την ΑΝΕΚ».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακτοπλοΐα