Η Google ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας μεγάλης ενημέρωσης για το Chrome. Το δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης φέρνει πέντε νέα χαρακτηριστικά ειδικά για τα έξυπνα κινητά (smartphones) και τις ταμπλέτες (tablets). Η διάθεση των ενημερώσεων έχει ήδη ξεκίνησε τόσο για τις Android όσο και για τις iOS συσκευές.

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ενότητα «ενημερώσεις προϊόντων», ο υπεύθυνος προϊόντων του Chrome, Nick Kim Sexton, έκανε τα… αποκαλυπτήρια.

Ο στόχος είναι να διευκολυνθεί η αναζήτηση από ένα κινητό τηλέφωνο ή ένα tablet και θα περιλαμβάνει πλέον περισσότερες άμεσες ενέργειες για να βοηθήσει τους χρήστες να εξοικονομήσουν χρόνο.

Smartphones: Η εξάρτηση οδηγεί στην επιστροφή των «χαζών» κινητών

Κουμπιά συντόμευσης

Μία από τις πρώτες προσθήκες είναι οι «νέες ενέργειες Chrome». Κατά την αναζήτηση ενός εστιατορίου, για παράδειγμα, ορισμένα κουμπιά συντόμευσης θα εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης ενώ πληκτρολογείτε. Τα κουμπιά θα περιλαμβάνουν την επιλογή για άμεση κλήση ή οδηγίες προς το μέρος που ταιριάζει περισσότερο με αυτό που ψάχνει ο χρήστης.

Αυτή η λειτουργία έχει ήδη κυκλοφορήσει στο Chrome για Android και θα έρθει στο iOS αργότερα αυτό το φθινόπωρο.

Η μπάρα των διευθύνσεων έχει επανασχεδιαστεί στα iPads και Android tablets, για να εκμεταλλεύεται καλύτερα τις μεγαλύτερες οθόνες τους και για να συμβαδίζει καλύτερα με την γενικότερη αισθητική της Google.

Έχουν επίσης προστεθεί περισσότερες προτάσεις συντομεύσεων οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τις συνήθεις λέξεις που πληκτρολογείτε για να φτάσετε σε έναν ιστότοπο στον οποίο έχετε ξαναπάει. «Για παράδειγμα, ίσως πληκτρολογείτε συνήθως «δρομολόγια» για να δείτε τις ώρες του μετρό της πόλης, επειδή αυτή η λέξη αποτελεί μέρος της περιγραφής του ιστότοπου», γράφει ο Sexton.

«Χάρη σε αυτή τη νέα λειτουργία, το City Metro (αφορά το συγκεκριμένο παράδειγμα) θα εμφανίζεται πλέον πιο ψηλά στις προτάσεις αναζήτησης κάθε φορά που κάνετε αναζήτηση «δρομολόγια»».

Νέες αθλητικές κάρτες

Συνεχίζοντας με τις αλλαγές για την μπάρα των διευθύνσεων, πλέον θα εμφανίζονται και στις iOS συσκευές οι αναζητήσεις που είναι περισσότερο δημοφιλής, πριν ο χρήστης αρχίσει να πληκτρολογεί κάτι.

Τέλος, νέες αθλητικές κάρτες έχουν προστεθεί στο Discover Feed του Chrome και είναι διαθέσιμες σε iOS και Android. Αυτό σημαίνει ότι θα λαμβάνετε αυτόματες ενημερώσεις για τα αποτελέσματα της αγαπημένης σας ομάδα, αν έχετε εκδηλώσει ενδιαφέρον γι’ αυτήν στο παρελθόν.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία