Οι ραγδαίες εξελίξεις γύρω από θέματα τεχνητής νοημοσύνης, αλλά για τους περισσότερους κυρίως οι συζητήσεις σε σχέση με το αυτό και το κατά πόσον έχει αλλάξει ή πρόκειται να αλλάξει της ζωής μας απασχολούν πολύ κόσμο. Για το πότε θα δούμε τις μεγάλες αλλαγές που θα φέρει η ΑΙ μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Μπράιαν Τσέσκι, ο οποίος σε συνέντευξή του στο CNBC εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό θα γίνει μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια.

Όπως ο ίδιος είπε, παρά τις μεγάλες προσδοκίες σε σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη που τροφοδοτήθηκαν από την εισαγωγή του ChatGPT το 2022, οι καθημερινές εφαρμογές και τα τεχνολογικά προϊόντα που χρησιμοποιοιεί το ευρύ κοινό δεν έχουν ακόμη αλλάξει ή μεταμορφωθεί ουσιαστικά.

Οι τράπεζες αρπάζουν από την ουρά την τίγρη που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη

«Παίρνεις το τηλέφωνό σου, κοιτάς κάθε εφαρμογή στην αρχική σου οθόνη και είναι σχεδόν ακριβώς το ίδιο», είπε ο Τσέσκι. «Έτσι η τεχνητή νοημοσύνη δεν άλλαξε στην πραγματικότητα την καθημερινότητά μας. Έχει αιχμαλωτίσει τη φαντασία μας, λίγο τον φόβο μας, αλλά δεν έχει αλλάξει την εφαρμογή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο συνιδρυτής της Airbnb είπε ότι τα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης δεν έχουν φτάσει ακόμη «αυτό το τελευταίο 10%» όπου «βρίσκονται “όλα τα λεφτά”».

Με τις περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας να βρίσκονται ακόμη στη μέση της αποκάλυψης μελλοντικών έργων – η ίδια η Airbnb έχει σχέδια να αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη μετά την πρόσφατη απόκτηση μιας startup τεχνητής νοημοσύνης από τον συνιδρυτή τής Siri – η πραγματική ανάπτυξη προϊόντων ακόμα εκκολάπτεται.

Προς το παρόν, η διάθεση AI έχει εισαγάγει πιο ήπιες βελτιώσεις, όπως αποκλειστικά chatbots ή εργαλεία εξυπηρέτησης πελατών.

Ωστόσο, οι ενοποιήσεις σε επίπεδο συστήματος είναι καθ’ οδόν, όπως το Apple Intelligence, το οποίο θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί αργότερα φέτος και υπόσχεται να διορθώσει τα email σας και να κάνει γρήγορα υπολογισμούς για το πότε θα χρειαστεί να φύγετε από το σπίτι για να παραλάβετε κάποιον από το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τον Τσέσκι, οι εφαρμογές σε όλα τα επίπεδα θα φαίνονται πολύ διαφορετικές μέσα σε δύο έως τρία χρόνια.

«Πιστεύω ότι την επόμενη χρονιά θα δείτε ένα βήμα προς τα εμπρός και νομίζω ότι εντός του 2026 θα δείτε ένα τεράστιο άλμα», είπε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, πρόσφατα, απευθυνόμενος στους επενδυτές της Airbnb, κατά την ανακοίνωση κερδών της εταιρείας, είχε σημειώσει ο ίδιος: «Πάρτε το τηλέφωνό σας και κοιτάξτε όλα τα εικονίδια στην οθόνη. Οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές δεν έχουν αλλάξει ριζικά από την εμφάνιση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη