Ο Γουόρεν Μπάφετ, ο θρυλικός επενδυτής της Wall Street έχει ήδη ολοκληρώσει τα σχέδιά του για το τι θα γίνει με την τεράστια περιουσία του μετά τον θάνατό του.

Σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway δήλωσε ότι μετά το θάνατό του σχεδόν όλη η υπόλοιπη περιουσία του θα πάει σε ένα νέο φιλανθρωπικό καταπίστευμα που θα επιβλέπεται από την κόρη του και τους δύο γιους του.

Αστρονομική δωρεά 5,3 δισ. δολ. από τον Μπάφετ – Η μεγαλύτερη που έδωσε ποτέ

Ξεκαθάρισε επίσης ότι οι δωρεές του στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, στο οποίο έχει δωρίσει δισεκατομμύρια, θα σταματήσουν. «Το Ίδρυμα Γκέιτς δεν θα λάβει χρήματα μετά το θάνατό μου», δήλωσε ο Μπάφετ.

Ο δισεκατομμυριούχος από την Ομάχα της Νεμπράσκα έχει ήδη χαρίσει περισσότερες από τις μισές μετοχές του στην Berkshire, την εταιρεία που ανέλαβε τον έλεγχο το 1965 και την οποία ανέδειξε σε μεγάλη δύναμη. Τα τρία παιδιά του πρέπει να αποφασίσουν ομόφωνα για ποιους φιλανθρωπικούς σκοπούς θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα.

Ο 93χρονος Μπάφετ δήλωσε ότι δεν έχει δώσει οδηγίες στη Σούζι, τον Χάουι και τον Πίτερ Μπάφετ, αλλά μοιράστηκε την προσωπική του άποψη για το πώς θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν. «Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για να βοηθούν τους ανθρώπους που δεν ήταν τόσο τυχεροί όσο εμείς», είπε.

Το 2006, ο Γουόρεν Μπάφετ, δεσμεύτηκε να κάνει ετήσιες δωρεές καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του στο ίδρυμα Gates Foundation και σε τέσσερα ιδρύματα που συνδέονται με την οικογένειά του. Ο Μπάφετ δήλωσε στην WSJ ότι οι δωρεές του στα πέντε ιδρύματα θα συνεχιστούν μόνο όσο είναι εν ζωή. Ο Μπάφετ δήλωσε επίσης ότι έχει αλλάξει αρκετές φορές τη διαθήκη του. Κατέληξε στο σημερινό σχέδιο αφού είδε πώς ωρίμαζαν τα παιδιά του με την πάροδο των ετών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Berkshire πρόσθεσε ότι τα παιδιά του θα έχουν ένα πλεονέκτημα έναντι του ιδίου για να ανταποκριθούν σε τυχόν μελλοντικές αλλαγές στους νόμους που διέπουν τους φόρους και τα ιδρύματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή