Τα δίκτυα πληρωμών φαίνονται ικανά να αντέξουν μια «σημαντικά» πιο δαπανηρή συμφωνία, υποστήριξε ο ομοσπονδιακός δικαστής που απέρριψε τον διακανονισμό ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Visa Inc. και της Mastercard Inc. με τους λιανοπωλητές.

Gen Z: Γιατί οι σημερινοί νέοι ενήλικες ξοδεύουν περισσότερα από ό,τι οι Millennials

Η συμφωνία που προτάθηκε τον Μάρτιο, η οποία εκτιμάται ότι θα εξοικονομούσε αυτα τα χρήματα στους λιανοπωλητές σε διάστημα πέντε ετών, θα είχε ωφελήσει “δυσανάλογα και άνισα” τους μικρούς, τοπικούς εμπόρους έναντι των μεγαλύτερων εταιρειών όπως η Walmart Inc. ή η Target Corp., έγραψε την Παρασκευή η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ Μάργκο Μπρόντι στο Μπρούκλιν σε μια γνωμοδότηση 88 σελίδων.

Η κατάθεση προσφέρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους λόγους για τους οποίους η Μ. Μπρόντι απέρριψε την προσπάθεια της Visa και της Mastercard να επιλύσουν νομικές μάχες δύο δεκαετιών σχετικά με τα τέλη χρήσης πιστωτικών καρτών.

Η συμφωνία θα επέτρεπε στους εμπόρους λιανικής πώλησης να χρεώνουν επιπλέον τους καταναλωτές σε συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες Visa ή Mastercard και θα επέτρεπε στους εμπόρους να υιοθετούν τακτικές τιμολόγησης που κατευθύνουν τους καταναλωτές σε κάρτες χαμηλότερου κόστους, αναφέρει το Bloomberg.

Το «κόστος» του διακανονισμού είναι το εκτιμώμενο ποσό των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημείωσε η δικαστής.

«Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι Εμπορικοί Όμιλοι, η εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους εμπόρους είναι ασήμαντη σε σύγκριση με τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια που κατέβαλαν οι έμποροι σε διατραπεζικές προμήθειες για συναλλαγές Visa και Mastercard το 2023», έγραψε.

Οι δύο εταιρείες θα μπορούσαν «να αντέξουν μια σημαντικά μεγαλύτερη απόφαση», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή