Προθεσμία έως τις 12 Ιουλίου έλαβαν από τις Βρυξέλλες οι εταιρείες Temu και Shein, προκειμένου να παράσχουν λεπτομέρειες σχετικά με το πώς συμμορφώνονται με τους κανόνες διαδικτυακού περιεχομένου της ΕΕ, μετά από καταγγελίες καταναλωτικών φορέων.

Και οι δύο εταιρείες υπόκεινται σε αυστηρότερες απαιτήσεις βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA), όπως να κάνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση του παράνομου και επιβλαβούς περιεχομένου στις πλατφόρμες τους, αφού χαρακτηρίστηκαν ως πολύ μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες λόγω του μεγάλου αριθμού χρηστών τους.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε αιτήματα για πληροφορίες στις κινεζικές πλατφόρμες, ρωτώντας πώς επιτρέπουν στους χρήστες να τους ειδοποιούν για παράνομα προϊόντα και να διαχειρίζονται τις διαδικτυακές διεπαφές τους, σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν την εξαπάτηση ή τη χειραγώγηση των χρηστών μέσω των λεγόμενων σκοτεινών μοτίβων.

Shein-Temu: «Nein» από τη Γερμανία στις ευρωπαϊκές φοροελαφρύνσεις

Οι απαντήσεις Shein – Temu

Ήθελε επίσης περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες προστατεύουν τους ανηλίκους, τη διαφάνεια των συστημάτων συστάσεών τους, την ιχνηλασιμότητα των εμπόρων και τη συμμόρφωση βάσει σχεδίου.

«Αυτή η ενέργεια επιβολής βασίζεται επίσης σε καταγγελία που υποβλήθηκε στην Επιτροπή από οργανώσεις καταναλωτών. Τόσο η Temu όσο και η Shein πρέπει να παράσχουν τις ζητούμενες πληροφορίες έως τις 12 Ιουλίου 2024», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η Temu είπε ότι συνεργάζεται με την Επιτροπή.

«Θα θέλαμε επίσης να επαναλάβουμε ότι δεσμευόμαστε πλήρως να συμμορφωνόμαστε με όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς στις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας σε email.

Η Shein είπε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την Επιτροπή.

«Λάβαμε το αίτημα για πληροφορίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εργαζόμαστε για να το αντιμετωπίσουμε άμεσα», είπε ένας εκπρόσωπος. Οι παραβιάσεις του DSA μπορούν να επιφέρουν πρόστιμα έως και 6% του παγκόσμιου τζίρου μιας εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή