Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Παρασκευή πως δεν «πιστεύει» ότι υπάρχει πιθανότητα ο Δημοκρατικός αντίπαλός του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, να αποσύρει την υποψηφιότητα για την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, μετά το καταστροφικό γι’ αυτόν ντιμπέιτ προχθές Πέμπτη.

Απογοήτευσε ο Μπάιντεν, πανικός στους Δημοκρατικούς

«Πολύς κόσμος λέει πως μετά την επίδοσή του χθες βράδυ, ο Τζο Μπάιντεν θα εγκαταλείψει την κούρσα. Αλλά δεν το πιστεύω στ’ αλήθεια», είπε ο πρώην πρόεδρος σε οπαδούς του κατά τη διάρκεια προεκλογικής εμφάνισής του στη Βιρτζίνια.

Aξίζει να σημειωθεί πως το σοκ της αποκαρδιωτικής εικόνας του Τζο Μπάιντεν στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ παραμένει σε μεγάλο μέρος της αμερικανικής κοινωνίας.

Αποτυπώνεται σαφέστατα στην κίνηση της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας New York Times που κάλεσε χθες Παρασκευή τον πρόεδρο των ΗΠΑ να αποσυρθεί από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο μετά τα όσα έγιναν στο ντιμπέιτ.

Η υπόδειξη των NYT στον Μπάιντεν να αποσυρθεί από τη μάχη με τον Τραμπ

Άρθρο της σύνταξης, το οποίο «ανέβηκε» στην ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας χθες το βράδυ, υπό τον τίτλο «Για να υπηρετήσει τη χώρα, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα έπρεπε να εγκαταλείψει την κούρσα», περιγράφει τον Δημοκρατικό πρόεδρο με όρους όπως «σκιά ηγέτη» αφού ο αρχηγός του κράτους, 81 ετών, «απέτυχε στη δική του δοκιμασία».

Ο Τζο Μπάιντεν αδυνατούσε να προφέρει καθαρά λέξεις, άφησε ατελείωτες φράσεις, συνελήφθη με το βλέμμα στο κενό κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας με τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του προχθές Πέμπτη.

«Ο κ. Μπάιντεν υπήρξε θαυμάσιος πρόεδρος. Υπό την ηγεσία του, το έθνος άκμασε και άρχισε να αντιμετωπίζει φάσμα μακροπρόθεσμων προκλήσεων, ενώ οι πληγές που είχε ανοίξει ο κ. Τραμπ άρχισαν να επουλώνονται. Όμως η μεγαλύτερη υπηρεσία στο έθνος που μπορεί να προσφέρει τώρα ο κ. Μπάιντεν είναι να ανακοινώσει ότι δεν θα συνεχίσει να διεκδικεί την επανεκλογή του», κρίνει το κύριο άρθρο.

Η ομάδα σύνταξης των Τάιμς συμπεριλαμβάνει αρθρογράφους με μεγάλη επιρροή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα