Πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της δυτικής Πελοποννήσου ως τουριστικού προορισμού για όλες τις εποχές του χρόνου έχει αναλάβει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Με στόχο την καθιέρωση του brand της «Ολυμπιακής Γης», του μέρους όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα, η αποκεντρωμένη διοίκηση ξεκίνησε καμπάνιες για την προβολή της ευρύτερης περιοχής, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο, οι επισκέπτες κάθε ηλικίας σε Αχαΐα και Ηλεία  έχουν πλήθος επιλογών για τις εξορμήσεις τους.

Θεωρεί δε πως με την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος και τη βελτίωση των υποδομών στα στρατιωτικά αεροδρόμια της περιοχής, που λειτουργούν και ως πολιτικά, οι προοπτικές ανάπτυξης του τουριστικού τομέα θα ενισχυθούν σημαντικά.

Αξιοθέατα

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη Δυτική Πελοπόννησο έχουν πληθώρα εναλλακτικών επιλογών:

– Το σύγχρονης αισθητικής και αρχιτεκτονικής Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πάτρα

Στην μόνιμη έκθεση του Μουσείου εκτίθενται ευρήματα που χρονολογούνται από την 4η χιλιετία π.Χ. έως τον 4ο αι. μ.Χ. και προέρχονται από την πόλη των Πατρών, καθώς και από τη νότια και τη δυτική Αχαΐα.

– Το οινοποιείο Achaia Clauss

Πρόκειται για ένα ιστορικό οινοποιείο, που ιδρύθηκε το 1891. Σήμερα παράγει πλέον τα προϊόντα του σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την ιστορική της εγκατάσταση.

– Το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων

Εκεί πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες το πρώτο φεστιβάλ υπαίθριων δραστηριοτήτων και μουσικής, στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου και Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Χελμού Βουραϊκού.

Ο θεσμός που επαναπροσδιορίζει τους ορίζοντες των ελληνικών Φεστιβάλ, διευρύνει το φάσμα λειτουργίας ορεινών Κέντρων αθλητισμού και αναψυχής και δίνει το έναυσμα στο ευρύ κοινό να γνωρίσει τα βουνά της Ελλάδας.

– Η Ιερά Μονή του Μέγα Σπηλαίου

Προκαλεί δέος, καθώς βρίσκεται στη σκιά απόκρημνου βράχου σε υψόμετρο 940 μέτρων. Πήρε το όνομά της από το κάθετο βραχώδες συγκρότημα του Χελμού, επάνω στο οποίο είναι κτισμένη η Μονή.

Ο κύριος ναός έχει τοιχογραφίες του 1653, αξιόλογα μαρμαροθετήματα στο δάπεδο και ξυλόγλυπτο τέμπλο.

Εξάλλου, στις ακτές της Αχαΐας και της Ηλείας, οι επισκέπτες θα απολαύσουν τη θάλασσα. Κατά μήκος της ακτογραμμής η τουριστική ανάπτυξη είναι ταχεία, με τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος