Με τις πωλήσεις της The Mart Cash & Carry να οδεύουν προς το μισό δισεκατομμύριο ευρώ, το κανάλι της χονδρικής εξελίσσεται σε μια ακόμη cash cow για τον όμιλο Σκλαβενίτη.

Σκλαβενίτης: Η νέα εποχή του πρώην εργοστασίου της Πίτσος – Πώς θα αξιοποιηθεί το ακίνητο

Συγκεκριμένα ως προς τα οικονομικά μεγέθη της The Mart, το 2023 ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 432,1 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 6,14% σε σχέση με τα 407,1 εκατ. ευρώ του 2022, ενώ τα μικτά αποτελέσματα ενισχύθηκαν κατά 7,74% ξεπερνώντας τα 89,7 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 2,06% στα 14,3 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη μετά φόρων ξεπέρασαν τα 11,1 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 2,62% και όπως σημειώνεται στην οικονομική έκθεση «κρίνονται ιδιαίτερα ικανοποιητικά αν λάβουμε υπόψη, τον έντονο ανταγωνισμό, τις συνεχείς ανατιμήσεις των εμπορευμάτων, την αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους και λοιπών λειτουργικών εξόδων, τις διαταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία».

Όπως αναφέρεται στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις, κατά το 2023 η ανάπτυξη της τουριστικής αγοράς επηρέασε θετικά τις εργασίες της εταιρείας, που σε συνδυασμό με την υιοθέτηση ανταγωνιστικής εμπορικής πολιτικής οδήγησαν σε σημαντική βελτίωση του μεριδίου αγοράς.

Επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ εφέτος

Η εταιρεία έχει προγραμματίσει για εφέτος επενδύσεις της τάξης των 40 εκατ. ευρώ, οι οποίες αφορούν την κατασκευή Κέντρου Διανομής στον Ταύρο Αττικής συνολικής επιφανείας 22.000 τ.μ. περίπου, το οποίο θα ολοκληρωθεί εντός του 2025, με στόχο την ενίσχυση της δυνατότητας της εταιρείας για τη διανομή των προϊόντων της.

Υπενθυμίζεται στις 14 Δεκεμβρίου 2022 το εργοστάσιο γάλακτος της ΔΕΛΤΑ στον Ταύρο πωλήθηκε στην The Mart Cash & Carry συμφερόντων της οικογένειας Σκλαβενίτη και του Λεωνίδα Θεόκλητου. Στο εν λόγω ακίνητο εκτός από ψυκτικούς θαλάμους και αποθηκευτικές εγκαταστάσεις φιλοξενούνταν κατά το παρελθόν και τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΛΤΑ. Στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις η γαλακτοβιομηχανία στεγαζόταν από το 1965 έως και τις αρχές του 2020, όταν προχώρησε στην μεταφορά της γραμμής παραγωγής γάλακτος από τον Ταύρο στον Άγιο Στέφανο.

Νέο κατάστημα στην Καλαμάτα

Επιπλέον στα 40 εκατ. των εφετινών επενδύσεων από την The Mart περιλαμβάνονται η έναρξη κατασκευής νέου καταστήματος στην Καλαμάτα, η αναβάθμιση του εξοπλισμού μηχανογράφησης και η ολοκλήρωση της αντικατάστασης των ψυκτικών εγκαταστάσεων.

Πέρσι η εταιρεία είχε 13 υποκαταστήματα (σε Κηφισό, Παλλήνη, Αργυρούπολη στην Αττική, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Βόλο, Εγνατία Θεσσαλονίκης, Ιωνία Θεσσαλονίκης, Ξάνθη, Λάρισα, Χανιά Κρήτης, Καλαμάτα και Ιωάννινα) ενώ εντός της χρονιάς ξεκίνησε την λειτουργία του το νέο Κέντρο Διανομής στην Τρίπολη σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 3.200 τ.μ. Το Κέντρο Διανομής της Τρίπολης λειτουργεί από την 1η Ιουνίου 2023 και σκοπός του είναι να εξυπηρετήσει τους επαγγελματίες σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία και Λακωνία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις