Το ντιμπέιτ ήταν η απόλυτη καταστροφή, ειδικά για τον Μπάιντεν. Τον πρόεδρο ήταν συχνά δύσκολο να τον παρακολουθήσει κανείς και μερικές φορές μιλούσε χωρίς συνάφεια, παλεύοντας να απαντήσει σε ερωτήσεις που θα έπρεπε να είναι κάτι απλό αφού αναφέρονταν σε ζητήματα ευνοϊκά για τους Δημοκρατικούς. Θα ήταν ωραίο εάν η ουσία μετρούσε περισσότερο από το στυλ, επειδή οι παρατηρήσεις του Μπάιντεν ήταν ουσιαστικές με την υπόσχεση για ένα μέλλον ευημερίας, ασφάλειας και ελευθερίας για τους Αμερικανούς περισσότερο από ό,τι αυτό του Τραμπ. Αλλά ήταν εξαιρετικά δύσκολο να παρακολουθήσουν την τοποθέτησή του ακόμα και οι πιο εθισμένοι στην πολιτική, πολλώ δε μάλλον ο μέσος θεατής από το σπίτι.

Από την πλευρά του Τραμπ, όσα δεν είπε ήταν πιο ενδεικτικά από αυτά που είπε. Δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το πώς θα βοηθούσε τις οικογένειες στη φροντίδα των παιδιών, το κόστος των οποίων επιβαρύνει όχι μόνο τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, αλλά και την οικονομία των ΗΠΑ. Δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τα οπιοειδή και την κρίση εθισμού στις ΗΠΑ. Και ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι αρνήθηκε να απαντήσει ξεκάθαρα σε μια ερώτηση που τέθηκε τρεις φορές σχετικά με το αν θα αποδεχόταν τα αποτελέσματα των εκλογών – λέγοντας μόνο ότι θα το έκανε αν αυτές οι εκλογές ήταν δίκαιες και ισχυριζόμενος στη συνέχεια ότι οι εκλογές του 2020 δεν ήταν. Με άλλα λόγια, ο Τραμπ θα δεχτεί τα αποτελέσματα των εκλογών μόνο εάν κερδίσει – και θα τα αμφισβητήσει σε αντίθετη περίπτωση.

Αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Και η γενική του έλλειψη ενδιαφέροντος για τα θέματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία για τις αμερικανικές οικογένειες δείχνει μια εντυπωσιακή αμέλεια. Αλλά, δυστυχώς, ο Μπάιντεν αποδείχθηκε απλώς ανίκανος να αντιμετωπίσει ακόμη και έναν πραγματικά φρικτό αντίπαλο. Κανένας από τους δυο τους δεν βγήκε καλός. Αλλά αν οι Αμερικανοί βασιζόμαστε στον Μπάιντεν για να μας σώσει, ίσως θα έπρεπε να αρχίσουμε να μελετάμε ένα εναλλακτικό σχέδιο…

Η Τζιλ Φιλίποβιτς είναι δικηγόρος, δημοσιογράφος και συγγραφέας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ζητήματα φεμινισμού

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Experts