Οι ισραηλινές τεχνολογικές startups συγκέντρωσαν 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2024, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, ανέφεραν την Κυριακή η IVC Data, Insights και LeumiTech, δείχνοντας ότι η ικανότητα συγκέντρωσης μετρητών του κλάδου παραμένει ισχυρή παρά τον πόλεμο του Ισραήλ με την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

Startups: Δυναμική χρονιά παρά τις αντιξοότητες

Στο ποσό συμπεριλαμβάνεται, με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία, και ένας γύρος χρηματοδότησης 965 εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο Wiz. Χωρίς αυτό, οι νεοφυείς επιχειρήσεις συγκέντρωσαν 1,94 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 19% σε σχέση με τα 1,63 δισεκατομμύρια δολάρια που είχαν συγκεντρώσει το πρώτο τρίμηνο.

Εξι συμφωνίες απογείωσαν τις startups του Ισραήλ

Περίπου το 62% του συνόλου των 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων προήλθε από έξι συμφωνίες άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης της Wiz, ενώ ο αριθμός των πρωτοεμφανιζόμενων και νέων ξένων επενδυτών στην ισραηλινή τεχνολογία αυξήθηκε το δεύτερο τρίμηνο, αναφέρει η έκθεση.

Η συγκέντρωση κεφαλαίων από ισραηλινές εταιρείες τεχνολογίας επιβραδύνθηκε από το δεύτερο εξάμηνο του 2022 λόγω της παγκόσμιας επιβράδυνσης και επλήγη επίσης από τα κυβερνητικά σχέδια, τα οποία έχουν πλέον εγκαταλειφθεί, για την αναμόρφωση του δικαστικού συστήματος της χώρας. Η χρηματοδότηση παρέμεινε σταθερή από τον πόλεμο του Ισραήλ που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου πέρυσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή