Ο πρόεδρος της Ανυπότακτης Γαλλίας, της βασικής συνιστώσας του Νέου Λαικού Μετώπου,  Ζαν Λικ Μελανσόν εξέφρασε πριν απο λίγο την ικανοποίησή του για την μεγάλη συμμετοχή των νέων και των λαικών στρωμάτων στις κάλπες, τόνισε ότι η συμμετοχή και η μαζικη ψηφοφορία ματαίωσε «την παγίδα που έστησε στη χώρα ο Μακρόν» για τον οποίο , είπε επίσης, ότι υπέστη μια συντριπτική ήττα.

Λεπέν: «Οι ψηφοφόροι γύρισαν σελίδα» – Τι δήλωσε ο Μακρόν

«Έχουμε μια μεγάλη εβδομάδα μπροστά μας, τόνισε ο κ.Μελανσόν και ζήτησε «Ο καθένας από εμάς πρέπει να πάρει θέση, να δεσμευτεί και να πείσει τους γύρω του. Η Γαλλία διακυβεύεται. Η Δημοκρατία διακυβεύεται, όπως και η ιδέα μας να ζούμε μαζί.»

Ο ηγέτης της Αριστερας ξεκαθάρισε την απόφασή του για την επόμενη Κυριακή λέγοντας ότι στις περιπτωσεις όπου η ακροδεξιά RN προγειται και οι υποψήφιοι του Μετωπου είναι τρίτοι, τότε θα αποσυρθούν. Οπως είπε χαρακτηριστικά «Οι οδηγίες μας είναι απλές, άμεσες και σαφείς: ούτε μία ψήφος παραπάνω, ούτε μία έδρα παραπάνω για το RN.»

Νωρίτερα, η Μαρί Λεπέν μιλώντας μετα τα exit polls έκανε λόγο «για την επιθυμία των ψηφοφόρων να γυρίσουν σελίδα μετά από επτά χρόνια της περιφρονητικής διακυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν».

Είπε ακόμα ότι «Τίποτα δεν έχει κερδηθεί και ο δεύτερος γύρος θα είναι καθοριστικός, για να μην πέσει η χώρα στα χέρια του συνασπισμού Nupes, μιας ακροαριστεράς με βίαιες τάσεις». Ακόμα κάλεσε τους ψηφοφόρους στο δεύτερο γύρο για να πάρει ο επικεφαλής του NR «Ζορντάν Μπαρντελά την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, για να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα η ανάκαμψη της Γαλλίας και η αποκατάσταση της ενότητας και της εθνικής αρμονίας».

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μίλησε με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τους ψηφοφόρους να συσπειρωθούν πίσω από τους «ρεπουμπλικάνους και δημοκρατικούς» υποψηφίους στον δεύτερο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Ο Μακρόν χαιρέτισε επίσης τη μεγάλη προσέλευση των ψηφοφόρων στον σημερινό πρώτο γύρο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή