![Ασιατικά χρηματιστήρια: Μικτά πρόσημα, προβλημάτισε η οικονομία της Ιαπωνίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/ot_asia_stocks4.png)
Με μικτά πρόσημα άρχισαν το δεύτερο εξάμηνο του έτους οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα στοιχεία επιχειρηματικής δραστηριότητας του Ιουνίου από την Κίνα, καθώς και τις μετρήσεις επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Ιαπωνίας.
Οι δείκτες
Ειδικότερα, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,26% σε υψηλό 3 μηνών, ενώ ο ευρείας βάσης Topix αναρριχήθηκε 0,49%.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε σταθεροποιητικά, αλλά ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,76%. Η χώρα είδε την εργοστασιακή της δραστηριότητα να επεκτείνεται με τον ταχύτερο ρυθμό της από τον Φεβρουάριο του 2022, με τον παραγωγικό PMI του Ιουνίου να ανέρχεται στο 52,0 από 51,6.
Ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε οριακά και ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έχασε κατά 0,23%.
Οι αγορές του Χονγκ Κονγκ ήταν κλειστές λόγω αργίας.
Η κινεζική βιομηχανία
Η Κίνα δημοσίευσε τα επίσημα στοιχεία μεταποίησης το Σαββατοκύριακο, με τον PMI να ανέρχεται στο 49,5, αμετάβλητος από τον Μάιο και να σηματοδοτεί τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα της σε έδαφος συρρίκνωσης.
Ωστόσο, μια ιδιωτική έρευνα για τη μεταποιητική δραστηριότητα διέφερε από τα επίσημα νούμερα, δείχνοντας τη μεγαλύτερη βελτίωση των επιχειρηματικών συνθηκών εδώ και τρία χρόνια. Ο S&P Caixin PMI ανέβηκε στο 51,8 τον Ιούνιο σε σύγκριση με 51,7 τον Μάιο.
Τα μάκρο στην Ιαπωνία
Επίσης, η Ιαπωνία αναθεώρησε τη συρρίκνωση του ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου στο 2,9% σε ετήσια βάση, από 1,8% που είχε αναφερθεί νωρίτερα. Τα στοιχεία για το ΑΕΠ για το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο του 2023 αναθεωρήθηκαν επίσης προς τα κάτω.
Τέλος, η εμπιστοσύνη μεταξύ των μεγάλων Ιάπωνων κατασκευαστών βελτιώθηκε το δεύτερο τρίμηνο, με την έρευνα Tankan της Τράπεζας της Ιαπωνίας να τοποθετεί τον σχετικό δείκτη στο +13 σε σύγκριση με +11 το πρώτο τρίμηνο. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι θα ήταν στο +12.
Το κλίμα των μη κατασκευαστών διαμορφώθηκε στο +33, που αντιστοιχεί στις προβλέψεις της αγοράς, αλλά μειώθηκε από +34 το προηγούμενο τρίμηνο. Αυτή ήταν επίσης η πρώτη φορά σε τέσσερα χρόνια που η εμπιστοσύνη μεταξύ των μη κατασκευαστών επιδεινώθηκε.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Wall Street: Απότομη προσγείωση φέρνει ο πληθωρισμός](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/wall-street-and-broad-street-signs-2021-08-26-22-4-3-scaled-1-2048x1536-1-768x576-1-600x450.jpg)
Απότομα προσγειώνει τη Wall Street ο πληθωρισμός
Ο πληθωρισμός κινήθηκε για έναν ακόμα μήνα ανοδικά, ενώ μεγάλη κλιμάκωση σημείωσε και ο δομικός δείκτης, επηρεάζοντας τη Wall Street
![Γραφίτης: Στα σκαριά deal Ζελένσκι και Τραμπ για τους ορυκτούς πόρους της Ουκρανίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/grafitis-600x316.jpg)
Ο Τραμπ εποφθαλμιά τον γραφίτη της Ουκρανίας - Οι πολύτιμες χρήσεις του μαύρου ορυκτού
Ο τεράστιος υπόγειος ορυκτός πλούτος και ο γραφίτης της Ουκρανίας στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων του Τραμπ
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Καθήλωση των δεικτοβαρών πέριξ των 1.550 μονάδων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/xrimatistirio-768x512-1-600x400.jpg)
Καθηλώνουν οι δεικτοβαρείς το ΧΑ πέριξ των 1.550 μονάδων
Η διόρθωση ορισμένων δεικτοβαρών τίτλων στο Χρηματιστήριο Αθηνών επιβαρύνει τη γενική εικόνα
![Ελληνικά Ομόλογα: Ισχυρή ζήτηση για την επανέκδοση 10 ετούς ομολόγου – Αντλήθηκαν 250 εκατ. ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/ot_greek_bonds1-768x450-1-600x352.png)
Πάνω από 1 δισ. οι προσφορές για την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου - Άντλησε 250 εκατ. ευρώ ο ΟΔΔΗΧ
Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,24% - Μεγάλο ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα
![Πετρέλαιο: Πάουελ και αμερικανικά αποθέματα οδηγούν πτωτικά τις τιμές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/AdobeStock_184710771-600x337.jpeg)
Πάουελ και αμερικανικά αποθέματα οδηγούν πτωτικά τις τιμές του πετρελαίου
Το πετρέλαιο έβαλε φρένο σε τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις με κέρδη
![AXIA: Συνέχεια στις ισχυρές επιδόσεις αναμένει από την Τράπεζα Κύπρου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/trapeza-kyprou-600x400.jpg)
AXIA για Τράπεζα Κύπρου: Αναμένει ισχυρές επιδόσεις - Πού να εστιάσουν οι επενδυτές
Η ΑΧΙΑ επίσης αναμένει ότι τα καθαρά έσοδα από προμήθειες θα παραμείνουν σε γενικές γραμμές παρόμοια με το προηγούμενο τρίμηνο
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Με αυξημένο τζίρο το βήμα σημειωτόν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/xrimatistirio-768x513-1-600x401.jpg)
Με αυξημένο τζίρο το βήμα σημειωτόν του ΧΑ
Η αγορά βρίσκεται σε μια διαδικασία συγκέντρωσης δυνάμεων και αφομοίωσης των επιπέδων πριν μπει στο επόμενο σκέλος της κίνησής της
![Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρά κέρδη – Ξεχωρίζει το άλμα 12% της Heineken](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot-europe_stocks-600x352.png)
Μικρά κέρδη στην Ευρώπη, ξεχωρίζει το άλμα 12% της Heineken
Περιμένοντας τον πληθωρισμό των ΗΠΑ
![Ασιατικά χρηματιστήρια: Μικτά πρόσημα, άλμα 7% για την Alibaba](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/ot_asia_stocks1-600x352.png)
Μικτά πρόσημα στην Ασία, άλμα 7% για την Alibaba
Oi επενδυτές αφομοιώνουν τον αντίκτυπο των δασμών του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στις περιφερειακές οικονομίες
![Κεφαλαιαγορά: Στο μικροσκόπιο των χρηματιστών το νομοσχέδιο Χατζηδάκη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/thumbnail_stocks_agores_merismata_xrimatistirio_shutterstock_-600x414.jpg)
Πώς αξιολογούν στον ΟΤ αναλυτές το ν/σ για την Κεφαλαιαγορά – Οι «angel investors», οι ΑΕΕΑΠ και τα «φωτεινά» σημεία
Οι αναλυτές Νίκος Χρυσοχοΐδης και Σίμος Μαυρουδής αναλύουν στον ΟΤ τα σημεία του νομοσχεδίου για την Κεφαλαιαγορά