![Γαλλία: Ανοδική αντίδραση για το ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/euros-2048x1365-1.jpg)
Ανοδικά αντέδρασε το ευρώ, στις ενδείξεις ότι το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν αναμένεται να διεκδικήσει τη νίκη στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία λιγότερο άνετα από ό,τι προέβλεπαν ορισμένες δημοσκοπήσεις.
Τα αρχικά εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν ότι η Εθνική Συσπείρωση της Λεπέν προηγείται της κεντρώας συμμαχίας του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, αν και πιθανώς χωρίς τις ψήφους που χρειάζεται για να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία μετά τον δεύτερο γύρο ψηφοφορίας την επόμενη εβδομάδα. Μια πολύ ισχυρή εμφάνιση για το κόμμα της Λεπέν θα είχε αυξήσει τις πιθανότητες επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής, θολώνοντας περαιτέρω τις προοπτικές για το κοινό νόμισμα.
Το απερίσκεπτο στοίχημα του Μακρόν αφήνει τους Γάλλους ψηφοφόρους με ύπουλες επιλογές
«Ένα σενάριο όπου η NR θα μπορούσε να κυβερνήσει μόνη της φαίνεται τώρα λιγότερο πιθανό» και αυτό ενίσχυσε το ευρώ καθώς οι ανησυχίες για δημοσιονομικό εκτροχιασμό αμβλύνθηκαν, αναφέρει στο Bloomberg, ο Rodrigo Catril, στρατηγικός αναλυτής της National Australia Bank στο Σίδνεϊ. «Πρέπει τώρα να περιμένουμε να δούμε πώς θα διαμορφωθεί ο δεύτερος γύρος και εάν τα άλλα κόμματα μπορούν να συνδυάσουν μια ενωμένη αντιπολίτευση στο RN».
Οι ιαπωνικές μετοχές έκαναν ράλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν.
Το βλέμμα στις αγορές σε Γαλλία και Ευρώπη
Το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, με τους αναλυτές να αναμένουν αν θα συνεχιστεί η διολίσθηση της γαλλικής αγοράς και το μαζικό ξεπούλημα που παρατηρείται τελευταία στα γαλλικά ομόλογα
Στον απόηχο της νίκης της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές ο γαλλικός δείκτης CAC 40 βρίσκεται να χάνει 6,42% τον τελευταία μήνα.
Η διαφορά της απόδοσης των 10ετών γαλλικών ομολόγων σε σχέση με αντίστοιχα 10ετή γερμανικά ομόλογά αναφοράς για την ζώνη του ευρώ βρέθηκε στις 84,5 μονάδες βάσης στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2012.
Νέο κεφάλαιο στα ομόλογα της Ευρώπης
Η πρόσφατη αναταραχή στην αγορά ομολόγων της Γαλλίας θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ένα νέο κεφάλαιο κυρίως για τις πλουσιότερες οικονομίες της ευρωζώνης, με τους αναδυόμενους πολιτικούς και δημοσιονομικούς κινδύνους να τροφοδοτούν την αστάθεια που προηγουμένως είχε συνδεθεί με τα υψηλά χρέη μελών της, όπως η Ελλάδα ή η Ισπανία.
Εκτός αυτού η Γαλλία υπόκειται επίσης σε πειθαρχικά μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το έλλειμμα του προϋπολογισμού της, μαζί με το Βέλγιο, μέλος αυτού που θεωρείται «πυρήνας» χαμηλού κινδύνου της ευρωζώνης, ενώ η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα, τα πάλαι ποτέ «μαύρα πρόβατα» έχουν εξαιρεθεί.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικές κινήσεις με βαρίδια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/xrimatistirio4-600x400.jpg)
Ανοδικές κινήσεις με βαρίδια στο ΧΑ
Αν και η επιφυλακτικότητα δεν λείπει, το ΧΑ έχει καταφέρει να παραμείνει πάνω από τις 1.550 μονάδες και να δώσει το μήνυμα ότι μπορεί να συνεχίσει την bull market του
![Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Επιφυλακτικότητα στις αγορές, πιέσεις στη Unicredit](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/12/frankfurt-stocks-600x359.jpg)
Επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές, πιέσεις στη Unicredit
Οι αγορές προσπαθούν να αποτιμήσουν την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει 25% δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ
![Ασιατικά χρηματιστήρια: Ψυχραιμία για τους νέους δασμούς Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/asiatika-600x435.jpg)
Ψυχραιμία στις ασιατικές αγορές για τους νέους δασμούς Τραμπ
Eλαφρά νευρικότητα στα ασιατικά χρηματιστήρια για τις νέες αποφάσεις επιβολής δασμών του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
![Χρυσός: Η Κίνα επιτρέπει σε αφαλιστικές να επενδύσουν δισεκατομμύρια σε χρυσό](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_gold_prices-1024x600-1-600x352.png)
Η Κίνα επιτρέπει σε αφαλιστικές να επενδύσουν δισεκατομμύρια σε χρυσό
Ο χρυσός αναμένεται να ανέβει και άλλο από την απελευθέρωση των νένω ποσών
![Αμερικανικά Ομόλογα: Ποιοι κατέχουν και πόσα – Τι ψάχνει ο Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_trump_agores-1024x600-1-600x300.png)
Ποιοι κατέχουν το αμερικανικό χρέος και τι ψάχνει ο Τραμπ στα ομόλογα
To αμερικανικό χρέος ξεπερνά τα 36 τρισ. δολάρια
![Wall Street: Είχε «σιδηρά» στήριξη – Σημαντικά κέρδη και στην τεχνολογία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/ot_wallstreet_DOW2-600x352.png)
«Σιδηρά» στήριξη έλαβε η Wall Street - Σημαντικά κέρδη και στην τεχνολογία
Ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,38% στις 44.470 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,67% στις 6.066 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,98% στις 19.714 μονάδες
![Συνάλλαγμα: Παίρνουν «ζωή» και πάλι τα desk της αγοράς – Τι φέρνει ο Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/11/trader-wall-768x512-1-600x400.jpg)
Παίρνουν «ζωή» και πάλι τα desk της αγοράς συναλλάγματος – Τι φέρνει ο Τραμπ
Μετά από πολλά χρόνια «ηρεμίας», οι traders στην αγορά συναλλάγματος βιώνουν κι αυτοί με τη σειρά τους την αδρεναλίνη των γρήγορων κινήσεων
![Χρυσός: Μια ανάσα πριν το λαμπερό ορόσημο των 3.000 δολαρίων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/gold-513062_1280-600x450.jpg)
Μια ανάσα πριν το λαμπερό ορόσημο των 3.000 δολαρίων ο χρυσός
Οι τιμές του χρυσού κατέγραψαν το έβδομο μέσα στο 2025 ιστορικό υψηλό
![Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Έκλεισαν θετικά – Ψυχραιμία για τους δασμούς Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_euroStocks241-600x352.png)
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Έκλεισαν θετικά – Ψυχραιμία για τους δασμούς Τραμπ
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,65%
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Metlen και Helleniq Energy ύψωσαν άμυνες στην πτώση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/10_02_ot_neoXA25-600x352.png)
Metlen και Helleniq Energy ύψωσαν άμυνες στην πτώση του ΧΑ
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,38% στις 1.551,90 μονάδες,