Περισσότερα κεφάλαια αναμένεται να κατευθυνθούν προς τα ομόλογα που εκδίδει η Ινδία, καθώς μέχρι τον Οκτώβριο θα ανέβει η στάθμιση τους στο δείκτη αναδυόμενων αγορών JPMorgan Chase & Co. στο 5%. Η εταιρεία της Wall Street αναμένει εισροές 20-25 δισ. δολαρίων στο ινδικό χρέος ως αποτέλεσμα της συμπερίληψης του δείκτη.

Αρκετοί πελάτες της JPMorgan που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαν άλλα επενδυτικά εργαλεία για να τοποθετηθούν στο ινδικό χρέος θα εισέλθουν τώρα απευθείας στην αγορά της Νότιας Ασίας, άτομα που γνωρίζουν το θέμα και επικαλείται το Bloomberg. Η μεγαλύτερη βαρύτητα στον δείκτη και η επακόλουθη ρευστότητα για τα ομόλογα θα προσελκύσουν τα funds, είπαν.

Ινδία: Ο πληθωρισμός των τροφίμων παραμένει στο 8%

Η Ινδία προστέθηκε στον εμβληματικό δείκτη ομολόγων αναδυόμενων αγορών της JPMorgan την Παρασκευή με αρχικό συντελεστή στάθμισης 1% που θα αυξηθεί στο 10% τελικά σε μια περίοδο 10 μηνών.

Η έρευνα πελατών της JPMorgan τον Μάιο έδειξε ότι το 49% των επενδυτών αγόραζε κρατικά ομόλογα της Ινδίας , ενώ το 34% χρησιμοποιούσε υπερεθνικά ομόλογα και το 17% total return swaps, σύμφωνα με σημείωμα της 25ης Ιουνίου.

Οι ξένοι επενδυτές παραπονιούνται εδώ και καιρό για δυσκίνητες απαιτήσεις τεκμηρίωσης για πρόσβαση στην ινδική αγορά χρέους. Η ρυθμιστική αρχή κεφαλαιαγορών της χώρας εργάζεται για να μειώσει τη γραφειοκρατία για ξένους επενδυτές που αγοράζουν μόνο κρατικά χρέη, ανέφερε το Bloomberg News την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενο άτομο με γνώση του θέματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές