Τα αμερικανικά ομόλογα υποχώρησαν τη Δευτέρα, ωθώντας τις αποδόσεις στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα, ως συνεχιζόμενη επίπτωση από την αύξηση των πιθανοτήτων δεύτερης θητείας του Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα.

Σε ολόκληρη τη Wall Street, οι στρατηγικοί αναλυτές επιτοκίων παροτρύνουν τους πελάτες να αρχίσουν να τοποθετούνται λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα παραμείνουν επίμονες και οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων ομολόγων σε υψηλά επίπεδα, καθώς αυξάνεται το ενδεχόμενο μιας ακόμη προεδρίας Τραμπ. Η Morgan Stanley και η Barclays είναι μεταξύ των εταιρειών που προετοιμάζονται για ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

Βρετανικά ομόλογα: Η απόδοση του 10ετούς υψηλότερα από το διετές- Η επιστροφή στην ομαλότητα

Οι εκτιμήσεις των αγορών

«Νομίζω ότι οι αγορές θα χωνέψουν μια νίκη του Τραμπ», μαζί με την αυξημένη μεταβλητότητα των επιτοκίων «γύρω από μια τάση προς υψηλότερες αποδόσεις», δήλωσε ο Stefan D’Annibale, επικεφαλής συναλλαγών και πωλήσεων επιτοκίων στην Odeon Capital Group.

Η άνοδος των αποδόσεων καθοδηγήθηκε από τις μεγαλύτερες διάρκειες, με τα 30ετή ομόλογα να αυξάνονται περισσότερο από πέντε μονάδες βάσης στο 4,615%, το υψηλότερο επίπεδο από τις 3 Ιουνίου.

«Είμαστε στο στρατόπεδο ότι θα πρέπει να σκεφτόμαστε για μια απότομη πτώση εδώ και αρκετό καιρό, με βάση εξωγενή γεγονότα που μπορεί να μη φαίνονται συναφή, αλλά θα έρθουν μαζί», δήλωσε τη Δευτέρα στην τηλεόραση του Bloomberg ο Marvin Loh, ανώτερος παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής μακροοικονομικών θεμάτων της State Street. «Υπάρχει η αίσθηση ότι η πολιτική  και πραγματικά αυτή η λαϊκιστική εξέλιξη σε όλο τον κόσμο θα επηρεάσει το ποσό του χρέους που πρέπει να απορροφήσουμε όλοι μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές