Μικρά ήταν τα κέρδη που σημείωσε σήμερα η Wall Street, καθώς οι κινήσεις κατά την πρώτη ημέρα του δεύτερου εξαμήνου ήταν περισσότερο αναγνωριστικές και επιφυλακτικές, χωρίς βέβαια να βγάζει από το πλάνο της εστίασής της τις μετοχές της τεχνητής νοημοσύνης. ανασταλτικά επίσης λειτούργησε και το γεγονός ότι οι αποδόσεις των ομολόγων εκτινάχθηκαν στο 4,477%.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,13% στις 39.169 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,27% στις 5.475 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,83% στις 17.879 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η Birkenstock σημείωσε άλμα 3,5% μετά την αναβάθμιση των μετοχών της από την UBS σε “αγορά”. Η επενδυτική τράπεζα ανέφερε υψηλότερες μέσες τιμές πώλησης και ισχυρή ανάπτυξη στην αγορά της Ασίας.

Από το +16% στο τελικό -4,4% τελικά για την Chewy, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο trader μετοχών meme “Roaring Kitty” αγόρασε 9 εκατομμύρια μετοχές, που αντιστοιχούν σε μερίδιο 6,6% στο κατάστημα λιανικής ηλεκτρονικού εμπορίου τροφών για κατοικίδια.

Η Wall Street προσπάθησε να συνεχίσει την καλή πορεία που τροφοδοτεί ο ενθουσιασμός γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και τις μετοχές όπως η Nvidia, τα οποία οδήγησαν τον S&P 500 στο +14,5% και τον Nasdaq στο +18,1% το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Οι αναλυτές

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Wall Street, αυτή η κινητήρια δύναμη της τεχνολογίας θα διατηρηθεί τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, παρά τους φόβους ότι οι αποτιμήσεις έχουν φτάσει σε υψηλά επίπεδα.

«Δεν βλέπουμε πολλά στοιχεία για την επιβράδυνση του κλάδου της τεχνολογίας», σχολίασε στο CNBC ο King Lip, επικεφαλής στρατηγικής στην BakerAvenue Wealth Management. «Αν μη τι άλλο, θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι επιταχύνεται».

Ο ίδιος, αναμένει ότι ο κλάδος θα βρεθεί σε κάποια αντίσταση κατά τη διάρκεια μιας περιόδου εποχικής αδυναμίας και κερδοφορίας τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, και γύρω από τις εκλογές, αλλά θεωρεί ότι οι αποτιμήσεις είναι δικαιολογημένες.

«Η πραγματικότητα είναι ότι αυτές οι εταιρείες έχουν τόσο καλή διαχείριση, που σε περιόδους όπως αυτή που η οικονομία αναπτύσσεται, είναι σε θέση να αυξήσουν τα κέρδη τους αρκετά σημαντικά», είπε.

Παρόλα αυτά, αυτή η εβδομάδα στη Wall Street αναμένεται να είναι υποτονική, με την αγορά να είναι κλειστή την Πέμπτη λόγω της αργίας της 4η Ιουλίου. Οι επενδυτές θα έχουν επίσης καλύτερη εικόνα για την κατάσταση της αγοράς εργασίας την Παρασκευή με την ανακοίνωση για τις θέσεις εργασίας του Ιουνίου.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, οι κατασκευαστικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 0,1% τον Μάιο σε σύγκριση με τον αναθεωρημένο επίπεδο του Απριλίου, φτάνοντας τα 2.139,8 δισ. δολάρια. Σε ετήσια βάση, οι κατασκευαστικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 6,4%.

Κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2024, οι κατασκευαστικές δαπάνες ανήλθαν στα 836,3 δισ. δολάρια, σημειώνοντας άλμα 8,8% σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό πλαίσιο το 2023.

Επίσης, η ανάπτυξη της δραστηριότητας στη μεταποιητική βιομηχανία υποχώρησε ελαφρώς τον Ιούνιο, σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Διαχείρισης Εφοδιασμού (ISM). Ο δείκτης ISM Manufacturing Purchasing Managers (PMI) διαμορφώθηκε στο 48,5%, χαμηλότερα από το 48,7% του Μαΐου, παραμένοντας κάτω από το όριο του 50%.

Σύμφωνα όμως με τον S&P Global, η μεταποιητική δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα παρουσίασε μέτρια επιτάχυνση τον Ιούνιο. Ο S&P Global US Manufacturing Purchasing Managers Index (PMI) έφτασε στο 51,6, σημειώνοντας άνοδο από το 51,3 τον Μάιο, ήτοι σε υψηλό τριών μηνών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street