Με μικρά κέρδη κινείται σήμερα η Wall Street, σε μια προσπάθεια να συνεχίσει την καλή πορεία του πρώτου εξαμήνου του έτους, χωρίς βέβαια να βγάζει από το πλάνο της εστίασής της τις μετοχές της τεχνητής νοημοσύνης.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,27% στις 39.225 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,29% στις 5.476 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,35% στις 17.794 μονάδες.

Βρετανικά ομόλογα: Η απόδοση του 10ετούς υψηλότερα από το διετές- Η επιστροφή στην ομαλότητα

Σε επίπεδο τίτλων, η Birkenstock σημειώνει άλμα 3,5% μετά την αναβάθμιση των μετοχών της από την UBS σε “αγορά”. Η επενδυτική τράπεζα ανέφερε υψηλότερες μέσες τιμές πώλησης και ισχυρή ανάπτυξη στην αγορά της Ασίας.

Άλμα 16% σημειώνει και η Chewy, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο trader μετοχών meme “Roaring Kitty” αγόρασε 9 εκατομμύρια μετοχές, που αντιστοιχούν σε μερίδιο 6,6% στο κατάστημα λιανικής ηλεκτρονικού εμπορίου τροφών για κατοικίδια.

Η Wall Street προσπαθεί να συνεχίσει την καλή πορεία που τροφοδοτεί ο ενθουσιασμός γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και τις μετοχές όπως η Nvidia, τα οποία οδήγησαν τον S&P 500 στο +14,5% και τον Nasdaq στο +18,1% το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτή η κινητήρια δύναμη της τεχνολογίας θα διατηρηθεί τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, παρά τους φόβους ότι οι αποτιμήσεις έχουν φτάσει σε υψηλά επίπεδα.

«Δεν βλέπουμε πολλά στοιχεία για την επιβράδυνση του κλάδου της τεχνολογίας», σχολίασε στο CNBC ο King Lip, επικεφαλής στρατηγικής στην BakerAvenue Wealth Management. «Αν μη τι άλλο, θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι επιταχύνεται».

Ο ίδιος, αναμένει ότι ο κλάδος θα βρεθεί σε κάποια αντίσταση κατά τη διάρκεια μιας περιόδου εποχικής αδυναμίας και κερδοφορίας τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, και γύρω από τις εκλογές, αλλά θεωρεί ότι οι αποτιμήσεις είναι δικαιολογημένες.

«Η πραγματικότητα είναι ότι αυτές οι εταιρείες έχουν τόσο καλή διαχείριση, που σε περιόδους όπως αυτή που η οικονομία αναπτύσσεται, είναι σε θέση να αυξήσουν τα κέρδη τους αρκετά σημαντικά», είπε.

Παρόλα αυτά, αυτή η εβδομάδα αναμένεται να είναι υποτονική, με την αγορά να είναι κλειστή την Πέμπτη λόγω της αργίας της 4η Ιουλίου. Οι επενδυτές θα έχουν επίσης καλύτερη εικόνα για την κατάσταση της αγοράς εργασίας την Παρασκευή με την ανακοίνωση για τις θέσεις εργασίας του Ιουνίου

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street