Ένα ακόμη πολύτιμο, αλλά αδύναμο, ανοδικό βήμα επιχειρεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να απομακρυνθεί και πάλι από τις 1.400 μονάδες, στις οποίες δίνει μάχη για να κρατηθούν από τα μέσα του Ιουνίου.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,80% στις 1.415,45 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,8 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,97% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.434,97 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 1,73% στις 1.234,47 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτωτικά και τον Ιούνιο λόγω γαλλικών εκλογών και MSCI

Η μάχη των 1.400 μονάδων στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Αν και το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές είναι άκρως θετικό σήμερα, την πρώτη ημέρα μετά τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, εν τούτοις το Χρηματιστήριο Αθηνών δείχνει να είναι πιο επιφυλακτικό στην προσπάθειά του να «πάρει μονάδες» πάνω από τη ζώνη των 1.400 μονάδων. Μια ζώνη που ήδη έχει δοκιμαστεί δύο φορές μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο και εάν η αγορά δεν περάσει με αποφασιστικότητα πάνω από τα επίπεδα των 1.420-1.425 μονάδων πιθανόν θα ξαναδοκιμαστεί.

Το θετικό, κατά τον Ηλία Ζαχαράκη της Fast Finance, είναι ότι κάποιοι τίτλοι σταδιακά αρχίζουν να αλλάζουν την εικόνα τους σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά. Στον τραπεζικό κλάδο, Πειραιώς και Alpha Bank πήραν ανάσα, κάτι που συνεχίζεται και σήμερα, με την τελευταία να παίρνει σημαντική ώθηση από την αναβάθμιση της Moody’s.

Ο κ. Ζαχαράκης θυμίζει εδώ ότι το τελευταίο διάστημα κόπηκαν μερίσματα που έχουμε να δούμε πολλά χρόνια πίσω κάτι που σίγουρα επηρέασε και έκλεψε από τον γενικό δείκτη μονάδες. Από την άλλη οι αντοχές είναι ιδιαίτερες σε αρκετούς τίτλους που χωρίς βιασύνη φαίνεται να μαζεύονται και να περιμένουν το trigger που θα κάνει την διαφορά. Κατά τον ίδιο, δύσκολα τα μπάνια του λαού θα ηρεμήσουν την αγορά, μιας και όπως δείχνει η τεχνική εικόνα η αγορά δεν θα μας κάνει να βαρεθούμε την διάρκεια του καλοκαιριού.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Alpha Bank και Πειραιώς σημειώνουν κέρδη 2,40% και 2,17% αντίστοιχα, με τις Σαράντη, Βιοχάλκο, Eurobank, ΟΤΕ και Εθνική να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Coca Cola, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΔΑΑ, ΔΕΗ, Τιτάν, Μυτιληναίος, Motor Oil, Jumbo και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Λάμδα, Auothellas, Cenergy, Aegean και Τέρνα Ενεργειακή, χωρίς όμως καμία να είναι πάνω από -0,3%. Χωρίς μεταβολή είναι η ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών