Με το «δεξί» άρχισε τον Ιούλιο το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς έλαβε ισχυρή ώθηση τόσο από τον τραπεζικό κλάδο όσο και από τους τίτλους του ομίλου Στασινόπουλου, οι οποίοι βοήθησαν την αγορά να δημιουργήσει και πάλι μια απόσταση από τη στήριξη των 1.400 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,18% στις 1.420,83 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.409,56 μονάδων (+0,38%) και 1.423,46 μονάδων (+1,37%). Ο τζίρος ανήλθε στα 119,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 31,1 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 6,5 εκατ. τεμάχια αξίας 25,5 εκατ. ευρώ.

Θετικά στο νέο εξάμηνο η Wall Street

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,65% στις 3.457,99 μονάδες, ενώ στο +0,65% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.263,35 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 3,50% στις 1.256,00 μονάδες.

Βοήθειες από τη Γαλλία

Αν και άρχισε τις συναλλαγές με μια μικρή επιφυλακτικότητα, το Χρηματιστήριο Αθηνών κατάφερε να επιταχύνει την ανοδική του κίνηση και να κλείσει την πρώτη συνεδρίαση του εξαμήνου στις παρυφές των 1.420 μονάδων. Το θετικό, κατά τον Ηλία Ζαχαράκη της Fast Finance, είναι ότι κάποιοι τίτλοι σταδιακά αρχίζουν να αλλάζουν την εικόνα τους σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά. Στον τραπεζικό κλάδο, Πειραιώς και Alpha Bank πήραν ανάσα, κάτι που συνεχίζεται και σήμερα, με την τελευταία να παίρνει σημαντική ώθηση από την αναβάθμιση της Moody’s.

Ο κ. Ζαχαράκης θυμίζει εδώ ότι το τελευταίο διάστημα κόπηκαν μερίσματα που έχουμε να δούμε πολλά χρόνια πίσω κάτι που σίγουρα επηρέασε και έκλεψε από τον γενικό δείκτη μονάδες. Από την άλλη οι αντοχές είναι ιδιαίτερες σε αρκετούς τίτλους που χωρίς βιασύνη φαίνεται να μαζεύονται και να περιμένουν το trigger που θα κάνει την διαφορά. Κατά τον ίδιο, δύσκολα τα μπάνια του λαού θα ηρεμήσουν την αγορά, μιας και όπως δείχνει η τεχνική εικόνα η αγορά δεν θα μας κάνει να βαρεθούμε την διάρκεια του καλοκαιριού.

Τεχνικά, η ζώνη των 1.400 μονάδων συντηρήθηκε τις τελευταίες συνεδριάσεις και μόνο τυχόν κατοχύρωση μπορεί να δώσει κίνηση προς τις 1.372 μονάδες. Παρόλα αυτά, ο ταλαντωτής βρίσκεται σε θέση βολής περιμένοντας ένα ανοδικό έναυσμα, σύμφωνα με τη Fast Finance.

Σε επίπεδο FTSE 25, η ζώνη των 3.380-3.392 μονάδων παρουσιάζει σημαντικά σημάδια στήριξης που κατοχύρωση και μόνο μπορεί να δοκιμάσει συνέχιση στην ζώνη των 3.300 μονάδων. Αντίστοιχα ο τραπεζικός συνεχίζει να μαγνητίζεται από τις 1.200 μονάδες που έχει δοκιμάσει πολλές φορές σαν στήριξη και που μόνο κατοχύρωση θα μπορούσε να δώσει συνέχιση προς τις 1.160 μονάδες. Οι 1.245 μονάδες έχει γίνει κοντινή αντίσταση με σημαντικές πιθανότητες να δοκιμαστεί.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η ΕΛΧΑ σημείωσε άλμα 7,48%, με την Πειραιώς να ακολουθεί με το δικό της +5,40%. Κέρδη άνω του 3% σημείωσαν οι Eurobank και Βιοχάλκο και άνω του 2% σε Cenergy και Εθνική. Η άνοδος σε Σαράντη, Μυτιληναίο, Coca Cola, Autohellas και Ελλάκτωρ ξεπέρασε το 1%.

Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΔΑΑ, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ και Motor Oil. Η Aegean έχασε 1,11% και ο Τιτάν υποχώρησε κατά 1,37%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών