Σταθερά ανοδικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και δεν κάνει τη μεγάλη ανοδική κίνηση, εντούτοις δείχνει να έχει ενεργοποιήσει τους αγοραστές στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, ειδικά στους τίτλους – σηματωρούς.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτωτικά και τον Ιούνιο λόγω γαλλικών εκλογών και MSCI

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,83% στις 1.415,89 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 47,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,1 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 1,11% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.439,43 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 2,02% στις 1.237,99 μονάδες.

Συντήρηση στηρίξεων στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Η αγορά δημιουργεί για ακόμη μία φορά μια επισφαλή μεν, πολύτιμη δε, απόσταση από τη στήριξη των 1.400 μονάδων, με τους αγοραστές να δείχνουν ότι έχουν καλύτερη εμπιστοσύνη στα επίπεδα. Βέβαια, δεν λείπουν οι πιέσεις που δεν αφήνουν τον γενικό δείκτη να ανακτήσει τις 1.420 μονάδες, με τους βραχυπρόθεσμους να εξακολουθούν να έχουν το πάνω χέρι.

Η αγορά συνεχίζει να κινείται αργά και σταθερά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν επίπεδα και στην διόρθωση. Τεχνικά, η ζώνη των 1.400 μονάδων συντηρείται τις τελευταίες συνεδριάσεις και μόνο τυχόν κατοχύρωση μπορεί να δώσει κίνηση προς τις 1.372 μονάδες. Παρόλα αυτά, ο ταλαντωτής βρίσκεται σε θέση βολής περιμένοντας ένα ανοδικό έναυσμα, σύμφωνα με τη Fast Finance.

Σε επίπεδο FTSE 25, η ζώνη των 3.380-3.392 μονάδων παρουσιάζει σημαντικά σημάδια στήριξης που κατοχύρωση και μόνο μπορεί να δοκιμάσει συνέχιση στην ζώνη των 3.300 μονάδων. Αντίστοιχα ο τραπεζικός συνεχίζει να μαγνητίζεται από τις 1.200 μονάδες που έχει δοκιμάσει πολλές φορές σαν στήριξη και που μόνο κατοχύρωση θα μπορούσε να δώσει συνέχιση προς τις 1.160 μονάδες. Οι 1.245 μονάδες έχει γίνει κοντινή αντίσταση με σημαντικές πιθανότητες να δοκιμαστεί.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η ΕΛΧΑ σημειώνει άλμα 5,33%, με τις Πειραιώς και Alpha Bank να ακολουθούν με +3,38% και +3,28% αντίστοιχα. Στο +2,64% είναι η Βιοχάλκο, ενώ Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank και Εθνική κινούνται με άνοδο ανώτερη του 1%.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Aegean, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Cenergy, Jumbo, Coca Cola, Autohellas, ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ ήπια πτωτικά οι ΔΑΑ, ΓΕΚ Τέρνα και Motor Oil. Ο Τιτάν χάνει 1,20% και η Λάμδα είναι στο -1,63%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών