Πιέσεις στα έσοδα της γαλλικής μονάδας ,αυτή τη θερινή περίοδο, δέχεται η Air France-KLM επειδή οι επιβάτες αποφεύγουν το Παρίσι τους καλοκαιρινούς μήνες για να παρακάμψουν πιθανές καθυστερήσεις και υψηλές τιμές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Euro 2024 – Ολυμπιακοί Αγώνες: «Νικητές» τα ταξίδια, η φιλοξενία και η εστίαση [γραφήματα]

Η αναστάτωση αυτή στις θυγατρικές του ομίλου Air France και της χαμηλού κόστους εταιρείας Transavia France θα περιορίσει τα έσοδα της μονάδας κατά 160 έως 180 εκατομμύρια ευρώ την περίοδο μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου, ανέφερε η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση. Οι κάτοικοι της Γαλλίας αναβάλλουν τις διακοπές για μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ οι διεθνείς πελάτες μένουν μακριά, ανέφερε η εταιρεία.

Επαναφορά

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ρίξει τη χωρητικότητα στο Παρίσι ενόψει των αγώνων, με τις Air France, Transavia και Ryanair Holdings Plc να πρωτοστατούν.

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Air France δήλωσε ότι αναμένει ότι τα ταξίδια από και προς τη Γαλλία πιθανότατα θα επανέλθουν στην κανονικότητα. Βλέπει «ενθαρρυντική ζήτηση» για τα τέλη Αυγούστου και για τον Σεπτέμβριο και δεν θα αποσύρει το πρόγραμμά της προς το παρόν, είπε.

Αν και είναι χαρακτηριστικό για τους εταιρικούς ταξιδιώτες να αποφεύγουν μια πόλη υποδοχής κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, η προειδοποίηση της Air France-KLM ήταν «πιο εκπληκτική σε συνολική βάση», δήλωσε ο αναλυτής της Bernstein, Alex Irving, σε ένα ερευνητικό σημείωμα.

Οι μετοχές του γαλλο-ολλανδικού αερομεταφορέα υποχώρησαν 1% στις 3:35 μ.μ. στο Παρίσι, εν μέσω κερδών για άλλες γαλλικές μετοχές αφού η ακροδεξιά κατέγραψε μικρότερο περιθώριο νίκης από το αναμενόμενο στις εκλογές του Σαββατοκύριακου. Η Air France-KLM μειώθηκε κατά 40% φέτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή