H Google θα συνεργαστεί με την BlackRock για την ανάπτυξη ενός αγωγού 1 gigawatt νέας ηλιακής χωρητικότητας στην Ταϊβάν, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την ενεργειακή του ικανότητα και να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα εν μέσω της έκρηξης της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με το CNBC.

Apple: Δίνει τα χέρια με την Google για την τεχνητή νοημοσύνη

Βάσει της συμφωνίας, η Google θα πραγματοποιήσει μία επένδυση κεφαλαίου, που δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές, στην ταϊβανέζικη εταιρεία ανάπτυξης ηλιακής ενέργειας New Green Power «για να διευκολύνει την κατασκευή του ηλιακού αγωγού μεγάλης κλίμακας».

Η Google δεν αποκάλυψε πόσα επενδύει στη New Green Power, μια εταιρεία χαρτοφυλακίου της BlackRock.

Η επένδυση θα ενισχύσει την καθαρή ενέργεια στο τοπικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Ταϊβάν και θα βοηθήσει την Google να επιτύχει τον στόχο της επίτευξης καθαρών μηδενικών εκπομπών σε όλες τις λειτουργίες και την αλυσίδα αξίας της έως το 2030, δήλωσε η εταιρεία.

Η νέα ηλιακή χωρητικότητα θα βοηθήσει στην τροφοδοσία των κέντρων δεδομένων της Google και της περιοχής cloud στην Ταϊβάν, ανέφερε το δελτίο τύπου. Μέρος της χωρητικότητας καθαρής ενέργειας θα προσφερθεί επίσης στους προμηθευτές και κατασκευαστές τσιπ της Google στην περιοχή, ανέφερε.

Με το βλέμμα στα τσιπ η Google

«Αναμένουμε να προμηθευτούμε έως και 300 μεγαβάτ ηλιακής ενέργειας από αυτόν τον αγωγό μέσω συμφωνιών αγοράς ενέργειας (PPAs) και των σχετικών πιστοποιητικών ενεργειακών χαρακτηριστικών (Taiwan Renewable Energy Certificates ή T-RECS) για να βοηθήσουμε στην κάλυψη της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας από την πανεπιστημιούπολη του κέντρου δεδομένων μας, την περιοχή cloud και τις λειτουργίες γραφείων στην Ταϊβάν», δήλωσε η Amanda Peterson Corio, παγκόσμια επικεφαλής ενέργειας κέντρων δεδομένων στην Google.

Η Ταϊβάν παράγει σχεδόν το 60% των τσιπ ημιαγωγών παγκοσμίως και αντιπροσωπεύει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο προηγμένων επεξεργαστών AI, σύμφωνα με την παγκόσμια εταιρεία συμβούλων EY. Οι εγκαταστάσεις κατασκευής τσιπ είναι από τις πιο ενεργοβόρες εγκαταστάσεις στον κόσμο, καθώς η κατασκευή τσιπ είναι μια μακρά και πολύπλοκη διαδικασία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή